Portal Pszczelarski

Sympozjum Pszczelarskie w Lubaniu 2018

Źródło informacji: facebook.com/pszczolakwidzyn/

pszczelarstwo pomorskie wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska kwiecień 2018 2018 Lubań Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Gdańsku Powiatowe Stowarzyszenie Pszczelarzy w Kwidzynie Ryszard Voss Maciej Siuda Jarosław Cichocka

Powiatowe Stowarzyszenie Pszczelarzy w Kwidzynie, Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Lubaniu oraz Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Gdańsku serdecznie zapraszają wszystkich pszczelarzy i miłośników pszczół na Sympozjum Pszczelarskie w Lubaniu, które to odbędzie się w dniu 15 kwietnia 2018 r. w sali konferencyjnej w PODR w Lubaniu.

Program wydarzenia pn. Sympozjum pszczelarskie w Lubaniu 2018:

15.04.2018 r. (niedziela)

11:30 - Oficjalne otwarcie sympozjum i powitanie przybyłych gości

11:40 - Ryszard Voss - Realizacja Krajowego Programu Wsparcia Pszczelarstwa

12:00 - Maciej Siuda - Biologiczne uwarunkowania gospodarki pasiecznej

14:00 - Jarosław Cichocki - Poddawanie matek pszczelich

14:20 - Poczęstunek

 

Miejsce wydarzenia:

Sala konferencyjna PODR w Lubaniu
ul. Tadeusza Maderskiego 3
83-422 Nowy Barkoczyn 

Kontakt:

Maria Miłoszewicz-Cichocka: 693 500 933, m.cichocka@podr.pl

Oficjalny plakat:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1763

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Skład miodu

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bigos staropolski na winie z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Nalewka jaśminowa z miodem

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Żurawina z miodem i wanilią

Ciasto z mąką z czarnego ryżu