Portal Pszczelarski

Sklep Krauz

Przepis na syrop sosnowo-miodowy

Na zdjęciu syrop sosnowo-miodowy. Źródło zdjęcia: 3.bp.blogspot.com/_EOWdXWD-G9E/S_zn7iSml7I/AAAAAAAAAng/1ODGiNzZGJk/s1600/tannschoessliabfuellen.JPG

przepis z miodem miód syrop sosnowo-miodowy syrop z miodem

Zbliża się chłodna pora dlatego pragniemy podzielić się przepisem na syrop sosnowo-miodowy nadesłany przez naszego użytkownika - factis. Wspomniany syrop wzmacnia odporność dzięki czemu będziemy mogli normalnie funkcjonować w mroźne dni!

Podany skład starcza mniej więcej na 11 małych słoiczków (ok. 200ml).

Składniki na syrop sosnowo-miodowy:

- 0,5 kg pędów sosny (ok. 10 do 12 cm),
- 1,5 litra wody,
- 0,5 litra naturalnego miodu.

Sposób przygotowania:

Pędy sosny należy opłukać i włożyć do garnka. Garnek zalać wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez mniej więcej 60 minut. Po tym czasie należy garnek zdjąć z ognia i po 15 minutach odcedzić i odcisnąć pędy sosny. Do innego, czystego garnka trzeba wlać płyn sosnowy, dodać naturalny miód, a później całość porządnie wymieszać. W dalszej kolejności należy przelać miksturę do czystych słoików, a na sam koniec solidnie zakręcić i ulokować w ciemniej i chłodnej piwnicy.

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2657

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy!

Weź udział w dyskusji:

Zaloguj się lub zarejestruj

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.