Portal Pszczelarski

Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - II edycja

pszczelarstwo kujawsko-pomorskie wydarzenie pszczelarskie marzec 2018 2018 Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 dofinansowanie pasieki

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu ogłosił drugą edycję Programu priorytetowego bioróżnorodności poprzez działania na rzecz populacji pszczół 2018. Wnioski będą przyjmowane jedynie przez kilka dni.

Podczas prowadzonego w styczniu 2018 naboru, zainteresowanie beneficjentów było tak wysokie, że już w ciągu kilku pierwszych godzin przyjmowania wniosków wyczerpano przewidziany na ten cel budżet. Przyjęto bowiem 134 wnioski, na łączną kwotę prawie 670 tysięcy złotych.

Druga tura programu odbędzie się w marcu 2018. Wnioski będą przyjmowane od 12 do 16 marca 2018 roku. Zasady uczestnictwa w programie oraz zakresu dofinansowania pozostały bez zmian, poza zakazem ubiegania się o dofinansowanie przez beneficjentów, jacy w pierwszej edycji programu (styczeń 2018) uzyskali pełną kwotę dofinansowania.

Na stronie Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu można pobrać wniosek o dofinansowanie, zapoznać się z zasadami drugiej edycji programu oraz wzorem umowy podpisywanej z beneficjentami. W celu sprawnego przeprowadzenia drugiej tury programu udostępniono również listę najczęściej pojawiających się pytań wraz z odpowiedziami.

Dokumenty do pobrania:

Program priorytetowy ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018

Regulamin Programu priorytetowego ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018

Wniosek o przyznanie dofinansowania w ramach Programu priorytetowego ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018

Wzór umowy o przyznanie dofinansowania w ramach Programu priorytetowego ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018

Pomoc publiczna druk nr 2 (4a)

Pomoc publiczna fomularz (4c)

Opracowano na podstawie: 

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu, Uwaga! Rusza druga edycja Programu priorytetowego ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018!, http://www.wfosigw.torun.pl/aktualnosc-345-uwaga_rusza_druga_edycja_programu.html, Data publikacji: 21.02.2018, Data odczytu: 2018.02.22

Czytaj również:

Ochrona bioróżnorodności poprzez działania na rzecz zwiększenia populacji pszczół 2018 - zasady

 



Liczba wyświetleń artykułu: 1974

Komentarze z forum pszczelarskiego

Naturszczyk 2018-03-03 07:54:53

Chyba już nie wydam kolejnych 450zł na wniosek.
Są nowe zmienione formularze.
Powinno być tak, ze w pierwszej kolejności powinni być rozpatrywani ci, którzy się nie załapali w I turze.



  Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bigos staropolski na winie z miodem

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi