Portal Pszczelarski

Mazurskie Miody ogłaszają zmiany w 2018 roku

Miód pitny w literatce.

pszczelarstwo w Polsce Mazurskie Miody

Firma Mazurskie Miody zapowiedziała zaskakujące zmiany w 2018 roku. Planowana jest zmiana szaty graficznej, a także skierowanie eksportu w nowych kierunkach. Producent zapowiedział też wprowadzenie kilku nowych zaskakujących produktów.

Mazurskie Miody to firma istniejąca od 1964 roku. W ofercie produktowej posiada oczywiście miody pszczele, ale od jakiegoś czasu silnie rozwija się tam pion produkcji alkoholi. W ubiegłym roku firma wprowadziła na rynek pierwszego polskiego single malt'a, czyli delikatną whisky o charakterystycznej dębowej nucie. Właśnie w tym kierunku Mazurskie Miody planują się rozwijać.

Portal Spożywczy powołuje się na słowa specjalisty do spraw marketingu z firmy Mazurskie Miody - Adama Gogacza, który zapowiada, że przedsiębiorstwo planuje skupić się głównie na mocnych alkoholach i miodach pitnych. Ten krok ma na celu zaspokojenie aktualnych potrzeb konsumentów oraz ma zapewnić firmie możliwość zdobycia nowych kierunków eksportowych.

Opracowano na podstawie:

Portal Spożywczy, Mazurskie Miody planują kilka nowości w tym roku, odświeżenie szaty i rozwój eksportu, http://www.portalspozywczy.pl/alkohole-uzywki/wiadomosci/mazurskie-miody-pla.nuja-.kilka-nowosci-w-tym-roku-odswiezenie-szaty-i-rozwoj-eksportu,153986.html, Data publikacji: 2018.01.17, Data odczytu: 2018.01.18



Liczba wyświetleń artykułu: 1326

Komentarze z forum pszczelarskiego

Bikej0909 2018-01-26 10:34:09

PŁACA PSIE PIENIADZE ZA MIOD



  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Torcik naleśnikowy z miodem

Amarantusowe batoniki z miodem

Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Morfologia murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Ciasto czekoladowe z miodem – komentarz do przepisu

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie