Portal Pszczelarski

Mazurskie Miody ogłaszają zmiany w 2018 roku

Miód pitny w literatce.

pszczelarstwo w Polsce Mazurskie Miody

Firma Mazurskie Miody zapowiedziała zaskakujące zmiany w 2018 roku. Planowana jest zmiana szaty graficznej, a także skierowanie eksportu w nowych kierunkach. Producent zapowiedział też wprowadzenie kilku nowych zaskakujących produktów.

Mazurskie Miody to firma istniejąca od 1964 roku. W ofercie produktowej posiada oczywiście miody pszczele, ale od jakiegoś czasu silnie rozwija się tam pion produkcji alkoholi. W ubiegłym roku firma wprowadziła na rynek pierwszego polskiego single malt'a, czyli delikatną whisky o charakterystycznej dębowej nucie. Właśnie w tym kierunku Mazurskie Miody planują się rozwijać.

Portal Spożywczy powołuje się na słowa specjalisty do spraw marketingu z firmy Mazurskie Miody - Adama Gogacza, który zapowiada, że przedsiębiorstwo planuje skupić się głównie na mocnych alkoholach i miodach pitnych. Ten krok ma na celu zaspokojenie aktualnych potrzeb konsumentów oraz ma zapewnić firmie możliwość zdobycia nowych kierunków eksportowych.

Opracowano na podstawie:

Portal Spożywczy, Mazurskie Miody planują kilka nowości w tym roku, odświeżenie szaty i rozwój eksportu, http://www.portalspozywczy.pl/alkohole-uzywki/wiadomosci/mazurskie-miody-pla.nuja-.kilka-nowosci-w-tym-roku-odswiezenie-szaty-i-rozwoj-eksportu,153986.html, Data publikacji: 2018.01.17, Data odczytu: 2018.01.18



Liczba wyświetleń artykułu: 1128

Komentarze z forum pszczelarskiego

Bikej0909 2018-01-26 10:34:09

PŁACA PSIE PIENIADZE ZA MIOD



  Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem