Portal Pszczelarski

Mazurskie Miody ogłaszają zmiany w 2018 roku

Miód pitny w literatce.

pszczelarstwo w Polsce Mazurskie Miody

Firma Mazurskie Miody zapowiedziała zaskakujące zmiany w 2018 roku. Planowana jest zmiana szaty graficznej, a także skierowanie eksportu w nowych kierunkach. Producent zapowiedział też wprowadzenie kilku nowych zaskakujących produktów.

Mazurskie Miody to firma istniejąca od 1964 roku. W ofercie produktowej posiada oczywiście miody pszczele, ale od jakiegoś czasu silnie rozwija się tam pion produkcji alkoholi. W ubiegłym roku firma wprowadziła na rynek pierwszego polskiego single malt'a, czyli delikatną whisky o charakterystycznej dębowej nucie. Właśnie w tym kierunku Mazurskie Miody planują się rozwijać.

Portal Spożywczy powołuje się na słowa specjalisty do spraw marketingu z firmy Mazurskie Miody - Adama Gogacza, który zapowiada, że przedsiębiorstwo planuje skupić się głównie na mocnych alkoholach i miodach pitnych. Ten krok ma na celu zaspokojenie aktualnych potrzeb konsumentów oraz ma zapewnić firmie możliwość zdobycia nowych kierunków eksportowych.

Opracowano na podstawie:

Portal Spożywczy, Mazurskie Miody planują kilka nowości w tym roku, odświeżenie szaty i rozwój eksportu, http://www.portalspozywczy.pl/alkohole-uzywki/wiadomosci/mazurskie-miody-pla.nuja-.kilka-nowosci-w-tym-roku-odswiezenie-szaty-i-rozwoj-eksportu,153986.html, Data publikacji: 2018.01.17, Data odczytu: 2018.01.18



Liczba wyświetleń artykułu: 1461

Komentarze z forum pszczelarskiego

Bikej0909 2018-01-26 10:34:09

PŁACA PSIE PIENIADZE ZA MIOD



  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych