Portal Pszczelarski

Syców zapyla - wykład i warsztat pszczelarski 2018

pszczelarstwo dolnośląskie wydarzenie pszczelarskie wykład pszczelarski warsztaty pszczelarskie styczeń 2018 2018 Syców Syców zapyla Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek serdecznie zaprasza wszystkich mieszkańców Gminy Syców na bezpłatne warsztaty o pszczołach. Wydarzenie odbędzie się w sobotę 13 stycznia 2018 r. w godzinach 17:00-18:30, w Muzeum Regionalnym w Sycowie (Plac Wolności 7, 56-600 Syców).

Każdy uczestnik niniejszego wydarzenia pszczelarskiego:

  • dowie się dlaczego pszczoły są dla nas takie ważne, co im zagraża i jak można im pomóc;
  • otrzyma Praktyczny Poradnik Ochrony Pszczół;
  • będzie mógł wziąć udział w degustacji miodów;
  • będzie mógł nabyć miód.

Serdecznie zapraszamy!

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2077

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 2.

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 2.

O co chodzi w BeePower!?

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie