Portal Pszczelarski

Wystawa pszczelarska na 85-lecie istnienia Koła Pszczelarzy Mosina-Puszczykowo 2017

Źródło informacji: facebook.com/Mi%C3%B3d-i-inne-produkty-pszczele-205230079491152/

pszczelarstwo wielkopolskie wydarzenie pszczelarskie wystawa pszczelarska listopad 2017 2017 Mosina Koło Pszczelarzy Mosina-Puszczykowo

Koło Pszczelarzy Mosina-Puszczykowo serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych na wyjątkową wystawę pszczelarską, która to zorganizowana będzie w terminie 22-24 listopada 2017 r. w godzinach od 9:00 do 17:00.

Niniejsza wystawa pszczelarska odbędzie się w Mosińskim Ośrodku Kultury (ul. Dworcowa 4, 62-050 Mosina) i związana będzie bezpośrednio z okazją 85-lecia istnienia Koła Pszczelarzy Mosina-Puszczykowo.

Podczas wystawy będzie można zobaczyć m.in.:

  • żywe pszczoły za szybą;
  • sprzęt pszczelarski;
  • zabytkowe ule;
  • świeczki z wosku pszczelego.

W trakcie wystawy prowadzone będą wykłady na tematy pszczelarskie oraz degustacja miodów.

Serdecznie zapraszamy!

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1263

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasteczka lekko miodowe

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski