Portal Pszczelarski

Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie - konferencja WZP w Rzeszowie 2017

Źródło informacji: wzp.rzeszow.pl/aktualnosci-2/

pszczelarstwo podkarpackie wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska listopad 2017 2017 Rzeszów Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie Lucjan Kuźniar Tadeusz Dylon Wojciech Pelczar Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Rzeszowie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Rzeszowie oraz Samorząd Województwa Podkarpackiego serdecznie zapraszają na konferencję pszczelarską podsumowującą kampanię edukacyjną pn. "Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie", dofinansowanąze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Rzeszowie.

Program wydarzenia pn. Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie:

25.11.2017 r. (sobota)

9:00-10:00 - Rejestracja uczestników

10:00-10:20 - Oficjalne otwarcie konferencji przez Władysława Ortyla, Marszałka Województwa Podkarpackiego

10:20-10:40 - Lucjan Kuźniar, Członek Zarządu Województwa Podkarpackiego - Podsumowanie III edycji kampani edukacyjnej pn. "Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie"

10:40-11:10 - Adam Skiba, Prezes Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Rzeszowie

11:10-11:40 - Tadeusz Dylon, Prezes Zarządu Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie

11:40-12:40 - Przerwa kawowa z poczęstunkiem

12:40-13:10 - Wojciech Pelczar - Przyczyny powstawania zatruć pszczół środkami ochrony roślin

13:10-13:20 - Symboliczne wręczenie sadzonek drzew miododajnych Prezesowi Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie

13:20-14:00 - Rozstrzygnięcie konkursu na Najbardziej aktywne Koło Pszczelarskie połączone z wręczeniem nagród oraz wystąpieniem laureatów konkursu

14:00 - Oficjalne zakończenie konferencji podsumowującej kampanię edukacyjną pn. "Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie"

 

Miejsce konferencji:

Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego

al. Cieplińskiego 4 (II piętro, sala audytoryjna)

35-001 Rzeszów

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1215

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Ciasto czekoladowe z miodem - przepis

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie