Portal Pszczelarski

Szkolenie pszczelarskie w Bielińcu 08.2017 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo podkarpackie relacja z wydarzenia Regionalne Koło Pszczelarzy Barć w Bielińcu Wiesław Piędel Tadeusz Dylon Szkolenie pszczelarskie w Bielińcu 2017

W sobotę 19.08.2017 r. w Wiejskim Domu Kultury w Bielińcu odbyło się szkolenie dla członków Regionalnego Koła Pszczelarskiego BARĆ w Bielińcu. Tematem szkolenia były przepisy prawne dotyczące hodowli pszczół. Wykład trwał sześć godzin, a prowadził go prezes Wojewódzkiego Związku Pszczelarskiego w Rzeszowie pan Tadeusz Dylon. W szkoleniu wzięło udział 24 pszczelarzy należących koła. 

Szkolenie odbyło się dzięki środkom pozyskanym ze złożonego projektu do Lokalnej Grupy Działania "Partnerstwo dla Ziemi Niżańskiej" pt. "Nasza Pasieka". Całkowite dofinansowanie projektu to kwota 450,00 zł. 

W ramach projektu członkowie koła udadzą się również na wycieczkę do pasieki "ULIK" w miejscowości Mokrelipie, odwiedzą Ośrodek Edukacyjno-Muzealny przy Roztoczańskim Parku Narodowym w Zwierzyńcu i stawy "ECHO" przy Roztoczańskim Parku Narodowym. Czeka ich jeszcze jedno szkolenie, którego tematem będzie hodowla pszczół.

Źródło informacji:

Wiesław Piędel, Prezes Regionalnego Koła Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu



Liczba wyświetleń artykułu: 1342

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bigos staropolski na winie z miodem

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Agua fresca z borówek

Carpaccio z kaczki w miodowym dressingu

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.