Portal Pszczelarski

Dzień Chleba i Miodu w Nadolu 2017

wydarzenie pszczelarskie pszczelarstwo pomorskie sierpień 2017 2017 Gniewino Dzień Chleba i Miodu w Nadolu 2017 Dzień Chleba i Miodu w Nadolu

Muzeum Ziemi Puckiej w Pucku oraz Gmina Gniewino informują, iż 27 sierpnia 2017 r. w godzinach 11:00-17:30 w Skansenie w Nadolu odbędzie się kolejna edycja wydarzenia pszczelarskiego pn. Dzień Chleba i Miodu w Nadolu. Tegoroczne wydarzenie zapowiada się wyjątkowo ciekawie.

 

Program wydarzenia pn. Dzień Chleba i Miodu w Nadolu 2017:

27.08.2017 r. (niedziela)

11:00-17:00

- konkurs wieńców dożynkowych

- wypiek i degustacja wiejskiego chleba i ciast

- prezentacje dawnych sprzętów gospodarstwa domowego służących do obróbki zboża

- jarmark wyrobów piekarskich, pszczelarskich i rękodzielniczych

- występy taneczon-muzyczne i kabaretowe

 

Aby wziąć udział w wydarzeniu należy nabyć uprzednio bilet wstępu do skansenu.

 

Oficjalny plakat wydarzenia:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3223

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Kapusta czerwona z porto

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Wiktoria Bajek

Wiktoria Bajek

Autorka tekstów

Studentka pedagogiki o specjalności resocjalizacja. Na co dzień pasjonatka pszczół miodnych i nie tylko. Szczególnie zainteresowana warunkami optymalnymi dla bytowania i rozwoju pszczół. Pasjonatka przyrody i długich spacerów.

Poliuretan czy drewno - który materiał lepszy na ul?

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Jak rozróżnić czerw?

Powtórna ucieczka roju z ula – co robić?

Linia pszczół car: GR1