Portal Pszczelarski

Barciowisko 2017

wydarzenie pszczelarskie pszczelarstwo podlaskie lipiec 2017 2017 Augustów Barciowisko Barciowisko 2017 Krzysztof Hejke

8 lipca 2017 r. w Amfiteatrze nad Jeziorem Necko w Augustowie (województwo podlaskie) odbędzie się 4. edycja Barciowiska. 

Barciowisko to wydarzenie odbywające się cyklicznie od 2014 roku. To jednodniowa impreza zrzeszająca pasjonatów bartnictwa i miłośników pszczół. Uczestnicy wydarzenia mają możliwość nie tylko poznać zagadnienia związane z hodowlą pszczół, ale również dowiedzieć się coś więcej na temat bartnictwa i wziąć udział w konkursie dzianiu kłód bartnych.

Co więcej, spośród 10 drużyn, które wezmą udział w konkursie, organizator wybierze najlepszą kłodę, która zawiście na terenie Nadleśnictwa Augustów.

Organizator przygotował również wiele innych atrakcji, w tym m.in. degustację miodów od lokalnych pszczelarzy, stoiska edukacyjne oraz wystawę fotograficzną prof. Krzysztofa Hejke pn. "Ostatni bartnicy".

Miejsce wydarzenia:

Amfiteatr nad jeziorem Necko
ul. Zarzecze
16-300 Augustów

Kontakt z organizatorem:

augustow@bialystok.lasy.gov.pl 
tel. 87 643 99 00

Zobacz również:

Barciowisko 2015 (zapowiedź wydarzenia)

Barciowisko 2015 (galeria zdjęć)

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1959

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Ogórki z miodem

Bigos z miodem

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę