Portal Pszczelarski

Honey, honey - warsztaty pszczelarskie w Warszawie 2017

wydarzenie pszczelarskie warsztaty pszczelarskie kurs pszczelarski maj 2017 2017 Warszawa Honey honey 2017 Kamil Baj Agnieszka Baj

W sobotę 20 maja 2017 roku o godzinie 11:00 na warszawskim Mokotowie odbędzie się pierwsza edycja warsztatów pszczelarskich w CookUp. Twórcy Pszczelarium - Kamil i Agnieszka Bajowie, najpierw przedstawią słuchaczom podstawowe informacje na temat tego, jak powstaje miód, co uznaje się za podstawowy sprzęt pszczelarza oraz jakie właściwości ma miód, by w części praktycznej udać się na spacer do znajdującej się na terenie Fortu Mokotów pasieki i tam przeprowadzić warsztaty pszczelarskie z miodobraniem w roli głównej.

Uczestnicy warsztatów pszczelarskich poza samodzielnym odsklepieniem plastrów z miodem, odwirowaniem miodu i przełożeniem go do słoiczków, będą mogli zabrać miód ze sobą.

Koszt udziału w kursie wynosi 280 zł. Zapisy przyjmowane są na stronie: www.cookup.pl/warsztaty/s1,s3,138

Opracowano na podstawie:

CookUp, Honey, honey, czyli warsztaty pszczelarskie dla początkujących, http://www.cookup.pl/warsztaty/s1,s3,138#rf, Data odczytu: 2017.05.09

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2189

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Bigos z miodem

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kutia wigilijna z miodem pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę