Portal Pszczelarski

Honey, honey - warsztaty pszczelarskie w Warszawie 2017

wydarzenie pszczelarskie warsztaty pszczelarskie kurs pszczelarski maj 2017 2017 Warszawa Honey honey 2017 Kamil Baj Agnieszka Baj

W sobotę 20 maja 2017 roku o godzinie 11:00 na warszawskim Mokotowie odbędzie się pierwsza edycja warsztatów pszczelarskich w CookUp. Twórcy Pszczelarium - Kamil i Agnieszka Bajowie, najpierw przedstawią słuchaczom podstawowe informacje na temat tego, jak powstaje miód, co uznaje się za podstawowy sprzęt pszczelarza oraz jakie właściwości ma miód, by w części praktycznej udać się na spacer do znajdującej się na terenie Fortu Mokotów pasieki i tam przeprowadzić warsztaty pszczelarskie z miodobraniem w roli głównej.

Uczestnicy warsztatów pszczelarskich poza samodzielnym odsklepieniem plastrów z miodem, odwirowaniem miodu i przełożeniem go do słoiczków, będą mogli zabrać miód ze sobą.

Koszt udziału w kursie wynosi 280 zł. Zapisy przyjmowane są na stronie: www.cookup.pl/warsztaty/s1,s3,138

Opracowano na podstawie:

CookUp, Honey, honey, czyli warsztaty pszczelarskie dla początkujących, http://www.cookup.pl/warsztaty/s1,s3,138#rf, Data odczytu: 2017.05.09

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2249

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Ciasto orzechowe z miodem