Portal Pszczelarski

Setne urodziny Józefa Adamczuka - pszczelarza z gminy Miączyn 2017

pszczelarstwo lubelskie Koniuchy-Kolonia Józef Adamczuk pszczelarz z Koniuchy-Kolonia

W marcu 2017 r. dwoje mieszkańców gminy Miączy (województwo lubelskie) świętowało swoje setne urodziny: pani Józefa Pec oraz pan Józef Adamczuk.

Pan Józef urodził się 20 marca 1917 r. w Majdanie Tuczępskim. Jak informuje Kronika Tygodnia, pan Józef był jednym z dziesięciorga rodzeństwa. Wychował trójkę dzieci i doczekał się siedmiorga wnuków i sześciorga prawnuków.

Przez całe swoje życie prowadził gospodarstwo rolne w Koniuchach-Kolonii, oddając się również swoim pasją: hodowli koni i pszczelarstwu. Temu drugiemu do dzisiaj poświęca swój czas.

Życzenia i kwiaty przekazali osobiście solenizantom Stanisław Kapica, sekretarz gminy Miączyn, Ewa Mielniczuk, kierownik Urzędu Stanu Cywilnego oraz Janusz Nawój, kierownik placówki KRUS w Zamościu.

Opracowano na podstawie:

Kronika Tygodnia, Gm. Miączyn: Niech żyją jeszcze dłuuugie lata. Setne urodziny Józefy Pec i Józefa Adamczuka, http://www.kronikatygodnia.pl/wiadomosci/2923,gm-miaczyn-niech-zyja-jeszcze-dluuugie-lata-setne-, Data publikacji: 2017.03.23, Data odczytu: 2017.04.05

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2413

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2017-04-09 18:25:25

100 lat Panie Józefie!

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Żurawina z miodem i wanilią

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.