Portal Pszczelarski

Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy na IV Eko-Targach w Brzeznej 2017

pszczelarstwo mazowieckie Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy IV Eko-Targi w Brzeznej Jan Borzęcki uloterapia apiinhalacja apiinhalatorium domek do apiterapii

Jak donosi serwis Sadeczanin.info, w dniach 1-2 kwietnia 2017 roku, podczas IV Eko-Targów w Brzeznej będzie można spotkać właścicieli Pasieki Hobbystycznej W.J. Borzęccy z Przysietnicy koło Starego Sącza. Na swoim stoisku oferować będą m.in. miód naturalny (przede wszystkim miód spadziowy), pierzgę, propolis i mleczko pszczele pozyskiwane z terenów Sądecczyzny.

Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy to pasieka rodzinna obejmująca ponad 160 pni pszczelich w Przysietnicy i w Maszkowicach. Specjalizuje się w pozyskiwaniu miodu spadziowego z drzew iglastych, w szczególności jodły, której na tych terenach jest dość sporo.

Jak donosi portal Sadeczanin.info, pan Jan Borzęcki, właściciel pasieki, zasłynął trzy lata temu stawiając w Maszkowicach (województwo małopolskie, powiat nowosądecki) dom pszczeli, a precyzyjniej domek do apiterapii - pierwszy w Polsce. Choć nie był to jego autorski pomysł, bo takich domków na świecie jest wiele, to jego powstanie przełożyło się na wysoką popularność i przy okazji pomogło wielu osobom w leczeniu różnych dolegliwości, odstresowaniu się i relaksie.

Udział Pasieki Hobbystycznej W.J. Borzęccy w Eko-Targach w Brzeznej nie będzie nowym doświadczeniem. Jej właściciele uczestniczyli już w poprzedniej edycji. Uważają, że udział w targach pomaga zwiększać świadomość konsumentów w odniesieniu do tematu pszczół i produktów pszczelich. To również świetna możliwość do nawiązania kontaktów biznesowych i poza biznesowych (pan Jan miał możliwość przeprowadzenia kilku wykładów na temat pszczół i produktów pszczelich).

Opracowano na podstawie:

Sadeczanin.info, Na Eko-Targach w Brzeznej posmakujesz najlepszych miodów, http://sadeczanin.info/gospodarka/na-eko-targach-w-brzeznej-posmakujesz-najlepszych-miodow, Data publikacji: 2017.03.24, Data odczytu: 2017.03.25

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3618

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności