Portal Pszczelarski

Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy na IV Eko-Targach w Brzeznej 2017

pszczelarstwo mazowieckie Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy IV Eko-Targi w Brzeznej Jan Borzęcki uloterapia apiinhalacja apiinhalatorium domek do apiterapii

Jak donosi serwis Sadeczanin.info, w dniach 1-2 kwietnia 2017 roku, podczas IV Eko-Targów w Brzeznej będzie można spotkać właścicieli Pasieki Hobbystycznej W.J. Borzęccy z Przysietnicy koło Starego Sącza. Na swoim stoisku oferować będą m.in. miód naturalny (przede wszystkim miód spadziowy), pierzgę, propolis i mleczko pszczele pozyskiwane z terenów Sądecczyzny.

Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy to pasieka rodzinna obejmująca ponad 160 pni pszczelich w Przysietnicy i w Maszkowicach. Specjalizuje się w pozyskiwaniu miodu spadziowego z drzew iglastych, w szczególności jodły, której na tych terenach jest dość sporo.

Jak donosi portal Sadeczanin.info, pan Jan Borzęcki, właściciel pasieki, zasłynął trzy lata temu stawiając w Maszkowicach (województwo małopolskie, powiat nowosądecki) dom pszczeli, a precyzyjniej domek do apiterapii - pierwszy w Polsce. Choć nie był to jego autorski pomysł, bo takich domków na świecie jest wiele, to jego powstanie przełożyło się na wysoką popularność i przy okazji pomogło wielu osobom w leczeniu różnych dolegliwości, odstresowaniu się i relaksie.

Udział Pasieki Hobbystycznej W.J. Borzęccy w Eko-Targach w Brzeznej nie będzie nowym doświadczeniem. Jej właściciele uczestniczyli już w poprzedniej edycji. Uważają, że udział w targach pomaga zwiększać świadomość konsumentów w odniesieniu do tematu pszczół i produktów pszczelich. To również świetna możliwość do nawiązania kontaktów biznesowych i poza biznesowych (pan Jan miał możliwość przeprowadzenia kilku wykładów na temat pszczół i produktów pszczelich).

Opracowano na podstawie:

Sadeczanin.info, Na Eko-Targach w Brzeznej posmakujesz najlepszych miodów, http://sadeczanin.info/gospodarka/na-eko-targach-w-brzeznej-posmakujesz-najlepszych-miodow, Data publikacji: 2017.03.24, Data odczytu: 2017.03.25

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4275

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Marchewka z jabłkiem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bigos staropolski na winie z miodem