Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy na IV Eko-Targach w Brzeznej 2017

pszczelarstwo mazowieckie Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy IV Eko-Targi w Brzeznej Jan Borzęcki uloterapia apiinhalacja apiinhalatorium domek do apiterapii

Jak donosi serwis Sadeczanin.info, w dniach 1-2 kwietnia 2017 roku, podczas IV Eko-Targów w Brzeznej będzie można spotkać właścicieli Pasieki Hobbystycznej W.J. Borzęccy z Przysietnicy koło Starego Sącza. Na swoim stoisku oferować będą m.in. miód naturalny (przede wszystkim miód spadziowy), pierzgę, propolis i mleczko pszczele pozyskiwane z terenów Sądecczyzny.

Pasieka Hobbystyczna W.J. Borzęccy to pasieka rodzinna obejmująca ponad 160 pni pszczelich w Przysietnicy i w Maszkowicach. Specjalizuje się w pozyskiwaniu miodu spadziowego z drzew iglastych, w szczególności jodły, której na tych terenach jest dość sporo.

Jak donosi portal Sadeczanin.info, pan Jan Borzęcki, właściciel pasieki, zasłynął trzy lata temu stawiając w Maszkowicach (województwo małopolskie, powiat nowosądecki) dom pszczeli, a precyzyjniej domek do apiterapii - pierwszy w Polsce. Choć nie był to jego autorski pomysł, bo takich domków na świecie jest wiele, to jego powstanie przełożyło się na wysoką popularność i przy okazji pomogło wielu osobom w leczeniu różnych dolegliwości, odstresowaniu się i relaksie.

Udział Pasieki Hobbystycznej W.J. Borzęccy w Eko-Targach w Brzeznej nie będzie nowym doświadczeniem. Jej właściciele uczestniczyli już w poprzedniej edycji. Uważają, że udział w targach pomaga zwiększać świadomość konsumentów w odniesieniu do tematu pszczół i produktów pszczelich. To również świetna możliwość do nawiązania kontaktów biznesowych i poza biznesowych (pan Jan miał możliwość przeprowadzenia kilku wykładów na temat pszczół i produktów pszczelich).

Opracowano na podstawie:

Sadeczanin.info, Na Eko-Targach w Brzeznej posmakujesz najlepszych miodów, http://sadeczanin.info/gospodarka/na-eko-targach-w-brzeznej-posmakujesz-najlepszych-miodow, Data publikacji: 2017.03.24, Data odczytu: 2017.03.25

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4926

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Chroniąc pszczoły dbasz o siebie

Pszczoły i pszczelarstwo trzech kontynentów - zaproszenie na wykład

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Pierniczki świąteczne z miodem