Portal Pszczelarski

Spotkanie sprawozdawcze Koła Pszczelarzy Radziechowy za 2016 rok

Źródło informacji: facebook.com/Koło-Pszczelarzy-Radziechowy-1599696920303290

pszczelarstwo śląskie Koło Pszczelarzy Radziechowy spotkanie sprawozdawcze Koła Pszczelarzy Radziechowy

W dniu 19 marca 2017 r. (niedziela) o godzinie 9:30 w świetlicy Ochotniczej Straży Pożarnej w Radziechowach odbędzie się zebranie sprawozdawcze koła pszczelarzy za 2016 rok. 

Proponowany porządek zebrania będzie wyglądać następująco:

  1. 1. Otwarcie zebrania i przywitanie przybyłych członków
  2. Przedstawienie proponowanego porządku zebrania i przyjęcie go przez głosowanie 
  3. Wybór Przewodniczącego zebrania 
  4. Odczytanie sprawozdania zarządu z działalności za 2016 rok
  5. Odczytanie sprawozdania finansowego za 2016 rok 
  6. Odczytanie sprawozdania Komisji Rewizyjnej 
  7. Dyskusja nad sprawozdaniami 
  8. Podjęcie uchwały o udzieleniu absolutorium dla zarządu za 2016 
  9. Przedstawienie projektu planu pracy na 2017 rok 
  10. Przedstawienie preliminarza budżetowego na 2017 rok 
  11. Przyjęcie plany pracy i preliminarza budżetowego na 2017 rok przez głosowanie 
  12. Zebranie składek członkowskich i ulowych oraz ubezpieczenia OC na 2017 rok 
  13. Sporządzenie listy chętnych na Kurs pszczelarski w 2018 roku 
  14. Omówienie aktualnych spraw – dyskusja 
  15. Zakończenie zebrania

Jak informuje Tadeusz Ozimiński, Prezes Koła Pszczelarzy Radziechowy, w trakcie zebrania skarbnik będzie przyjmować składki członkowskie (45 zł/osoba), ulowe (2,5 zł/ul) oraz na ubezpieczenie OC (4,5 zł /do 60 uli, 9 zł/60-120 uli, 13,5 zł/powyżej 120 uli).

Jednocześnie informuje, że prawdopodobny koszt letków na 2017 rok wynosić będzie odpowiednio:

  • Apiwarol - 6 zł/rodzina;
  • Apiguard - 15 zł;
  • Biowar - 8 zł.
Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1810

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Tofu smażone w ziołach z miodem

Amarantus z miodem i migdałami

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Zapobieganie i zwalczanie inwazji Varroa sp. u pszczoły miodnej

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Miodobranie - krok po kroku

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Pierniczki świąteczne z miodem