Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

Pszczoły nasze wspólne dobro - cykl szkoleń pszczelarskich 2017

Źródło informacji: facebook.com/pgzptarnow/

wydarzenie pszczelarskie szkolenie pszczelarskie pszczelarstwo małopolskie 2017 Pszczoły nasze wspólne dobro 2017 Piotr Olszówka Koło Pszczelarzy w Skrzyszowie Pogórski Związek Pszczelarzy w Tarnowie

Koło Pszczelarzy w Skrzyszowie serdecznie zaprasza członków Koł Pszczelarskich zrzeszonych w Pogórskim Związku Pszczelarzy w Tarnowie oraz osoby zainteresowane założeniem pasieki z terenu Małopolski, do udziału w cyklu szkoleń pszczelarskich pn. "Pszczoły nasze wspólne dobro".

Projekt obejmuje zarówno warsztaty teoretyczne jak i część praktyczną dla 40 uczestników, na które składać się będą następujące działania:

a) 7 warsztatów teoretycznych z zakresu prowadzenia pasieki, w tym:

- Zasady prawidłowej gospodarki pasiecznej

- Choroby pszczele

- Metody działania - technologie

- Zazimowanie pasieki

- Prace wiosenne i letnie w pasiece

- Produkty pszczele

- Praktyczne porady w teorii

b) 1 praktyczne spotkanie warsztatowe podczas której zostanie zbudowany ul,

c) 1 dwudniowa wizyta studyjna w Pasiece Barć Kamianna,

d) Dzień otwarty pszczelarstwa w Kole Pszczelarzy w Skrzyszowie,

e) Akcja nasadzania drzewek miododajnych w Gminie Skrzyszów.

Udział w projekcie jest bezpłatny, gdyż środki na realizację cyklu szkoleń zostały pozyskane w ramach Funduszu Inicjatyw Obywatelskich.

Rekrutacja prowadzona jest od 16.03.2017 r. do 30.03.2017 r. do godziny 18:00. Aby wziąć w niej udział należy zapoznać się z regulaminem projektu oraz wypełnić i wysłać drogą mailową kartę rekrutacyjną na adres: kolo.skrzyszow@op.pl z nagłówkiem w tytule: Projekt FIO.

Odpowiedzi na wszelkie pytania udziela pan Piotr Olszówka, kierownik projektu: 661 997 466.

Ważne dokumenty:

Regulamin Rekrutacji Uczestników Projektu Pszczoły nasze wspólne dobro

Karta zgłoszeniowa do cyklu szkoleń pn. Pszczoły nasze wspólne dobro

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3591

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2017-03-19 12:16:35

Szkoda, że tak daleko, bo chętnie bym wziął udział, zwłaszcza że bezpłatnie można nabyć wiedzę (a to się rzadko zdarza)... :)



  Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Grillowana karkówka miodowa

Kaczka duszona z miodem w sosie pomarańczowym na czerwonej kapuście

Carpaccio z kaczki w miodowym dressingu

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chałka z szafranem i miodem

Kapusta czerwona z porto

Nan-e qandi