Forum Pszczelarzy Miejskich w Warszawie 2017
20 marca 2017 r. w godzinach między 10:00 a 13:00 w hotelu Regent Warsaw Hotel odbędzie się pierwsza edycja Forum Pszczelarzy Miejskich pod hasłem "Pszczoły w mieście - konieczność czy moda?".
W wydarzeniu wezmą udział przedstawiciele pierwszego w Warszawie hotelu z ulami na dachu, Stowarzyszenia Polska Ekologia, pierwszego banku w Polsce z własną pasieką na dachu biurowca Focus (Deutsche Bank), Kamil Baj z Pszczelarium, dr Arkadiusz Kapliński (specjalista od apiterapii) oraz warszawscy architekci, dla których projektowanie przestrzeni miejskiej jest czymś więcej niż samym projektowaniem.
Tematyka Forum Pszczelarzy Miejskich w Warszawie 2017 obejmuje m.in. wykłady prowadzone przez ekspertów z obszaru pszczelarstwa, ekologii, medycyny i architektury. Wśród poruszonych tematów będzie m.in. historia pasiek w Warszawie, kwestia roli pszczół w mieście, badanie jakości miodu miejskiego oraz znaczenie miodu dla zdrowia człowieka.
Program wydarzenia pn. Forum Pszczelarzy Miejskich w Warszawie 2017:
20.03.2017 r. (poniedziałek)
10:15 - Krzysztof Woliński i Magdalena Jaworska (Regent Warsaw Hotel) - Powitanie gości i uczestników
10:15-10:25 - Marek Barzyk (opiekun pasiek Regent Warsaw Hotel i Deutsche Bank Polska) - Pszczoły w Warszawie, czyli krótka historia pasieki w hotelu Regent Warsaw Hotel
10:25-10:35 - Paweł Krajmas i Maciej Bartoń (Stowarzyszenie Polska Ekologia) - Ekologia i pszczoły - zdrowie, moda czy snobizm?
10:35-10:45 - Kinga Żurek (Pracownia architektoniczna Kuryłowicz & Associates) - Ekotrendy we współczesnej architekturze
10:45-11:00 - Jan Tenderenda i Artur Pasieczny (Deutsche Bank Polska) - Złote rekordy. O ilości i jakości miodu miejskiego na przykładzie pasieki Deutsche Bank Polska
11:00-11:10 - Kamil Baj (Pszczelarium) - Blaski i cienie pszczelarstwa miejskiego
11:10-11:25 - dr Arkadiusz Kapliński - Zdrowotne właściwości miodu i produktów pszczelich w miejskim ekosystemie
11:25-11:35 - Dyskusja i podsumowanie Forum Pszczelarzy Miejskich w Warszawie 2017
11:35 - Lunch z daniami na bazie miodu z pasieki Regent Warsaw Hotel przygotowany przez Dariusza Suchenka, szefa kuchni Venti-tre
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.
Serdecznie zapraszamy w imieniu organizatorów!
Liczba wyświetleń artykułu: 3640
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!