Portal Pszczelarski

Zuzanna Turwanicka otrzymała nagrodę: Zasłużona dla miasta Jelenia Góra 2017

pszczelarstwo dolnośląskie Zuzanna Turwanicka Powiatowe Koło Pszczelarzy Ziemi Jeleniogórskiej

Zuzanna Turwanicka z Jeleniej Góry jest znana w Powiatowym Kole Pszczelarzy Ziemi Jeleniogórskiej ze swojej aktywnej działalności. Jej starania zostały docenione także poza środowiskiem pszczelarzy.

W tym roku pani Zuzanna została wyróżniona nagrodą Zasłużona dla miasta Jelenia Góra. Bardzo duża praca, wykonywana przez nią na rzecz Koła i nie tylko, została doceniona przez władzę. W ubiegłym roku 2016, Zuzanna Turwanicka otrzymała już statuetkę księdza Dzierżona. W tym samym roku pasieka prowadzona przez panią Zuzannę i pana Czesława zajęła drugie miejsce w konkursie na wzorową pasiekę Dolnego Śląska.

Działania takich aktywnych pszczelarzy powinny być zachętą dla innych. Miłym jest, kiedy wysiłki są doceniane, nie tylko przez środowisko pszczelarzy, ale także władze samorządowe i państwowe.

Opracowano na podstawie:
Powiatowe Koło Pszczelarzy Ziemi Jeleniogórskiej, Gratulacje, https://sites.google.com/site/pszczelarzejg/ogloszenia/gratulacje, data publikacji: 2017.01.12, data odczytu: 2017.01.16.



Liczba wyświetleń artykułu: 1374

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2017-01-21 09:09:54

Gratuluję! :) Zaangażowanie zawsze trzeba doceniać! :)



  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Obowiązki pszczelarza na koniec roku podatkowego

Sprzedaż bezpośrednia miodu - opodatkowanie

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017