Portal Pszczelarski

Sklep Krauz

Film o pszczołach WFOŚiGW w Olsztynie

Źródło obrazka: screen z materiału youtube.com/embed/_Q5Ik9F2pfo

pszczelarstwo warmińsko-mazurskie Zbigniew Lipiński pierzga propolis zupa pszczelarza przepis na krupnik krupnik z miodem przepis na krupnik z miodem film pszczelarski

Na portalu YouTube, na kanale należącym do Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie, ukazał się kolejny film z serii o tematyce przyrodniczej. Tym razem autorzy przedstawili w nim pszczoły.

Film jest krótkim wprowadzeniem do biologii pszczół i podstaw pszczelarstwa. Wystąpił w nim między innymi doktor Zbigniew Lipiński, właściciel pasieki, ale także naukowiec z Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie, który już od trzydziestu lat zajmuje się badaniem pszczół. Opowiedział on o ciekawych zwyczajach owadów, również tych powiązanych z rosnącym zatruciem środowiska, czyli zasklepiania zanieczyszczonej pierzgi propolisem. Film jest ciekawą propozycją na pokazanie podstaw pszczelarstwa osobom, które nie mają z tą dziedziną wiedzy zbyt wiele wspólnego. Proste wprowadzenie sprawdzi się doskonale.

Dzięki odcinkowi można również poznać przepis na ciekawą, nietypową zupę pszczelarza, pochodzącą z Warmii i Mazur – krupnik na słodko z miodem.

Opracowano na podstawie:
YouTube kanał Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Olsztynie, W służbie natury – Pszczoła, https://www.youtube.com/watch?v=_Q5Ik9F2pfo&feature=share, data publikacji: 2016.12.07, data odczytu: 2017.01.04.



Liczba wyświetleń artykułu: 1974

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy!

Weź udział w dyskusji:

Zaloguj się lub zarejestruj

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.