Portal Pszczelarski

Pszczelarze z Kalisza ofiarowali miód podopiecznym Pinokio 2016

pszczelarstwo wielkopolskie Jan Katarzyniak Miejsko-Powiatowe Koło Pszczelarzy w Kaliszu akcja pszczelarska

Pszczelarze z Kalisza podzielili się zebranym w swoich pasiekach miodem z dziećmi – podopiecznymi świetlicy socjoterapeutycznej "Pinokio", którą prowadzi stowarzyszenie Karan. To nie tylko słodki, ale przede wszystkim bardzo zdrowy podarunek.

Kaliscy pszczelarze wzorem lat ubiegłych, zrobili dzieciom słodką niespodziankę i to pomimo mniejszego zbioru miodu, o czym powiedział Jan Katarzyniak, prezes Miejsko-Powiatowego Koła Pszczelarzy w Kaliszu. Miód zostanie wykorzystany do przygotowania posiłków, jakimi są częstowane dzieci przychodzące na zajęcia w świetlicy. Donata Lis, jej szefowa, stwierdziła że młodym podopiecznym najbardziej smakują świeże bułki z miodem. Produkt posłuży także do dosładzania napojów. Dzieci, które często chorują, otrzymują miód do domu, by wzmocnić swoją odporność. Pszczelarze, którzy przekazali dar mieli okazję obejrzeć także próbę generalną przygotowywanych przez dzieci jasełek.

Opracowano na podstawie:
Kalisz Nasze Miasto, Kaliscy pszczelarze obdarowali dzieci miodem, http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul/kaliscy-pszczelarze-obdarowali-dzieci-miodem,3962136,art,t,id,tm.html, data publikacji: 2016.12.24, data odczytu: 2017.01.03.



Liczba wyświetleń artykułu: 1376

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Kasa fiskalna - czy sprzedając miód musisz ją mieć?

Pasieki powyżej 80 rodzin pszczelich - formy opodatkowania

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Metody oceny stopnia inwazji Varroa destructor

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy