Portal Pszczelarski

Miód drożeje nieprzerwanie od października 2015 roku

pszczelarstwo w Polsce cena miodu miód

Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej w swoim raporcie informuje o wzroście cen niemal wszystkich grup artykułów spożywczych w październiku 2016 roku. W porównaniu z poprzednim miesiącem ceny były wyższe o 0,5 procenta.

Wyższa cena obowiązywała także na produkty należące do grupy słodyczy, w tym na miód. Jego cena była wyższa także o 0,5 procenta. Zgodnie z danymi podanymi przez analityków, ceny tego produktu od października 2015 roku utrzymują stałą tendencję wzrostową. Różnica ta na przestrzeni czasu wyniosła 2,4 procenta. Wszystko wskazuje na to, że wzrost ceny szybko nie przystopuje.

Opracowano na podstawie:
Dla handlu, IERiGŻ: Jak kształtowały się ceny żywności pod koniec 2016 r., http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/ierigz-jak-ksztaltowaly-sie-ceny-zywnosci-pod-koniec-2016-r,57809.html, data publikacji: 2017.01.02, data odczytu: 2017.01.02.



Liczba wyświetleń artykułu: 2712

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym