Portal Pszczelarski

Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie - koniec kampanii edukacyjnej

pszczelarstwo podkarpackie akcja pszczelarska Wojewódzki Związek Pszczelarski w Rzeszowie

15 grudnia 2016 odbyło się spotkanie, którego celem było podsumowanie kampanii edukacyjnej "Rola pszczół miodnych w zachowaniu bioróżnorodności w rolnictwie". Odbyło się ono w Urzędzie Marszałkowskim przy al. Cieplińskiego 4 w Rzeszowie.

Program spotkania prezentował się bardzo interesująco. W jego trakcie dokonano podsumowania programu zakupu sadzonek roślin miododajnych, a także rozstrzygnięto konkurs o tytuł "Najbardziej aktywnego koła pszczelarskiego". Nie zabrakło także wystąpień naukowych oraz przemówień przedstawicieli pszczelarzy. Dzięki takim inicjatywom, jak ta kampania edukacyjna, jest szansa na zwiększenie świadomości ludzi na temat znaczenia pszczoły miodnej w zachowaniu różnorodności, co być może przyczyni się do jej ochrony.

Opracowano na podstawie:
Wojewódzki Związek Pszczelarski w Rzeszowie, Spotkanie w Urzędzie Marszałkowskim, http://www.wzp.rzeszow.pl/aktualnosci-2/, data publikacji: 2016.11.28, data odczytu: 2016.12.15.



Liczba wyświetleń artykułu: 1074

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Kapusta czerwona z porto