Portal Pszczelarski

Kurs pszczelarski Miętne 2016 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo mazowieckie relacja z wydarzenia Miętne Kurs pszczelarski Miętne 2016

W dniach 25-27 listopada 2016 roku miał miejsce pierwszy weekend kursu pszczelarskiego organizowanego w miejscowości Miętne koło Garwolina. Było to spotkanie przeznaczone dla początkujących i średniozaawansowanych pszczelarzy. 

Spotkanie przyciągnęło wiele zainteresowanych osób, które chciały dowiedzieć się czegoś więcej w tematyce pszczelarskiej i równocześnie które dopiero planują albo niedawno założyły własną pasiekę. Trzydniowe spotkanie pozwoliło na poruszenie wielu bardzo istotnych dla niezbyt doświadczonych miłośników pszczół tematów. Nie brakowało informacji na temat samego procesu zakładania pasieki, a także prac przeprowadzanych w pasiece w poszczególnych okresach roku. Zajęcia prowadzili praktycy, którzy mają bardzo rozbudowaną wiedzę na temat pszczół i gospodarki pasiecznej.

Podczas spotkań panowała bardzo przyjazna atmosfera. Nie zabrakło także miejsca na dyskusję i wzajemne poznanie się pomiędzy uczestnikami kursu. Kolejne weekendowe spotkanie jest planowane na marzec 2017 roku. W tym terminie nastąpi kontynuacja przedstawianych informacji. 

Opracowano na podstawie:
Kurs Pszczelarski, https://kurspszczelarski.wordpress.com, data odczytu: 2016.12.12.
Kurs pszczelarski, 25-27.11.2016 strona na portalu Facebook, https://www.facebook.com/events/991265294336368/permalink/1022324047897159/, data odczytu: 2016.12.12.

Zobacz również:

Kurs pszczelarski Miętne 2016



Liczba wyświetleń artykułu: 2018

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasteczka lekko miodowe

Pierniczki świąteczne z miodem

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Nalewka jaśminowa z miodem

Bananowe chipsy z miodem

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II