Portal Pszczelarski

Szkolenie pszczelarskie w Domu Pszczelarza w Kamiannej 2017 - I turnus

wydarzenie pszczelarskie szkolenie pszczelarski styczeń 2017 2017 Kamianna Szkolenie Pszczelarskie w Kamiannej 2017 Pogórski Związek Pszczelarzy w Tarnowie Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich Albert Radwan Narcyz Kędziora Cezary Kruk Krystyna Pohorecka

Pogórski Związek Pszczelarzy w Tarnowie, w ramach działania "Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich", serdecznie zaprasza na szkolenie pszczelarskie pn.: "Całoroczna gospodarka pasieczna z uwzględnieniem późnych pożytków". Szkolenie odbędzie się w Domu Pszczelarza w Kamiannej w dwóch turnusach: 6-8 stycznia 2017 r. i 3-5 marca 2017 r.

Program szkolenia pn. Całoroczna gospodarka pasieczna z uwzględnieniem późnych pożytków - turnus I:

06.01.2017 r. (piątek) 

11:00-12:00 - Zakwaterowanie uczestników szkolenia w Domu Pszczelarza w Kamiannej 

12:00-13:30 - mgr Albert Radwan - Miód nawłociowy - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie cz. 1

13:30-14:15 - Obiad 

14:15-15:00 - mgr Albert Radwan - Miód nawłociowy - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie cz. 2

15:00-15:15 - Przerwa 

15:15-16:45 - mgr Narcyz Kędziora - Gospodarka pasieczna na terenach spadziowych cz. 1

16:45-17:00 - Przerwa 

17:00-18:30 - mgr Narcyz Kędziora - Gospodarka pasieczna na terenach spadziowych cz. 2

18:30-19:00 - Kolacja 

 

07.01.2017 r. (sobota)

8:00-8:30 - Śniadanie 

8:30-10:00 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 1

10:00-10:15 - Przerwa 

10:15-11:45 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 2

11:45-12:00 - Przerwa  

12:00-13:30 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 3

13:30-14:30 - Obiad

14:30-16:00 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 4

16:00-16:15 - Przerwa

16:15-17:45 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 5

18:00 - Kolacja 

 

08.01.2017 r. (niedziela) 

7:30-8:00 - Śniadanie

8:00-9:00 - Msza Święta 

9:15-11:30 - dr Krystyna Pohorecka - Choroby pszczół - profilaktyka, diagnozowanie, leczenie cz. 1

11:30-11:45 - Przerwa

11:45-13:15 - dr Krystyna Pohorecka - Choroby pszczół - profilaktyka, diagnozowanie, leczenie cz. 2

13:15-14:00 - Obiad 

14:00-16:15 - dr Krystyna Pohorecka - Choroby pszczół - profilaktyka, diagnozowanie, leczenie cz. 3

16:15-16:45 - Rozdanie certyfikatów dla uczestników szkolenia 

16:45 - Oficjalne zakończenie szkolenia

 

Koszt udziału w szkoleniu pszczelarskim wynosi 130 zł. Zapisów oraz wpłat można dokonywać w biurze Pogórskiego Związku Pszczelarzy w Tarnowie (ul. Kochanowskiego 23, 33-100 Tarnów). 

O uczestnictwie w szkoleniu decydować będzie kolejność zgłoszeń.

 

Zobacz również:

Szkolenie pszczelarskie w Domu Pszczelarza w Kamiannej 2017 - II turnus

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3780

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Marchewka z jabłkiem i miodem

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Kontrola jakości miodu

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Pszczoła miodna. Liczebność roju pszczół, zachowanie i rasy

Varroa sp. jako immunosupresor chorób wirusowych

Varroa destructor - znaczenie i rys historyczny

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie