Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

Szkolenie pszczelarskie w Domu Pszczelarza w Kamiannej 2017 - I turnus

wydarzenie pszczelarskie szkolenie pszczelarski styczeń 2017 2017 Kamianna Szkolenie Pszczelarskie w Kamiannej 2017 Pogórski Związek Pszczelarzy w Tarnowie Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich Albert Radwan Narcyz Kędziora Cezary Kruk Krystyna Pohorecka

Pogórski Związek Pszczelarzy w Tarnowie, w ramach działania "Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich", serdecznie zaprasza na szkolenie pszczelarskie pn.: "Całoroczna gospodarka pasieczna z uwzględnieniem późnych pożytków". Szkolenie odbędzie się w Domu Pszczelarza w Kamiannej w dwóch turnusach: 6-8 stycznia 2017 r. i 3-5 marca 2017 r.

Program szkolenia pn. Całoroczna gospodarka pasieczna z uwzględnieniem późnych pożytków - turnus I:

06.01.2017 r. (piątek) 

11:00-12:00 - Zakwaterowanie uczestników szkolenia w Domu Pszczelarza w Kamiannej 

12:00-13:30 - mgr Albert Radwan - Miód nawłociowy - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie cz. 1

13:30-14:15 - Obiad 

14:15-15:00 - mgr Albert Radwan - Miód nawłociowy - pozyskiwanie, właściwości i zastosowanie cz. 2

15:00-15:15 - Przerwa 

15:15-16:45 - mgr Narcyz Kędziora - Gospodarka pasieczna na terenach spadziowych cz. 1

16:45-17:00 - Przerwa 

17:00-18:30 - mgr Narcyz Kędziora - Gospodarka pasieczna na terenach spadziowych cz. 2

18:30-19:00 - Kolacja 

 

07.01.2017 r. (sobota)

8:00-8:30 - Śniadanie 

8:30-10:00 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 1

10:00-10:15 - Przerwa 

10:15-11:45 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 2

11:45-12:00 - Przerwa  

12:00-13:30 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 3

13:30-14:30 - Obiad

14:30-16:00 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 4

16:00-16:15 - Przerwa

16:15-17:45 - mgr Cezary Kruk - Całoroczna gospodarka pasieczna cz. 5

18:00 - Kolacja 

 

08.01.2017 r. (niedziela) 

7:30-8:00 - Śniadanie

8:00-9:00 - Msza Święta 

9:15-11:30 - dr Krystyna Pohorecka - Choroby pszczół - profilaktyka, diagnozowanie, leczenie cz. 1

11:30-11:45 - Przerwa

11:45-13:15 - dr Krystyna Pohorecka - Choroby pszczół - profilaktyka, diagnozowanie, leczenie cz. 2

13:15-14:00 - Obiad 

14:00-16:15 - dr Krystyna Pohorecka - Choroby pszczół - profilaktyka, diagnozowanie, leczenie cz. 3

16:15-16:45 - Rozdanie certyfikatów dla uczestników szkolenia 

16:45 - Oficjalne zakończenie szkolenia

 

Koszt udziału w szkoleniu pszczelarskim wynosi 130 zł. Zapisów oraz wpłat można dokonywać w biurze Pogórskiego Związku Pszczelarzy w Tarnowie (ul. Kochanowskiego 23, 33-100 Tarnów). 

O uczestnictwie w szkoleniu decydować będzie kolejność zgłoszeń.

 

Zobacz również:

Szkolenie pszczelarskie w Domu Pszczelarza w Kamiannej 2017 - II turnus

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4117

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową