Portal Pszczelarski

Obchody 40-lecia Regionalnego Związku Pszczelarzy Ziemi Piotrkowskiej

pszczelarstwo łódzkie Regionalny Związek Pszczelarzy Ziemi Piotrkowskiej święto pszczelarskie

Uroczystości związane z czterdziestoleciem Regionalnego Związku Pszczelarzy Ziemi Piotrkowskiej miały miejsce 5. listopada 2016 roku. Obchody miały miejsce w Domu Kultury w Przedborzu.

Z tej okazji zebrali się założyciele oraz osoby aktywnie działające w Związku. Przyjechał także Krzysztof Maciejewski, poseł na sejm oraz Miłosz Naczyński, burmistrz Przedborza i Wojciech Karbownik, prezes Zarządu Stowarzyszenia Przyjaciół Ziemi Przedborskiej. Obchody miały uroczysty charakter, łącznie z wprowadzeniem sztandaru i odśpiewaniem hymnu Polski.

Następnie przedstawiono krótką historię Związku. W dalszej kolejności przedstawiono również bieżące sprawy, w które obecnie zaangażowani są członkowie Związku. Wręczono także pamiątkowe medale, które upamiętniły tę uroczystość, a które otrzymało 115 osób. Obchody zostały zaakcentowane uroczystym obiadem.

Opracowano na podstawie:
Regionalny Związek Pszczelarzy „Ziemi Piotrkowskiej”, '' ...40 lat minęło jak jeden dzień....'', http://www.rzp-piotrkow.pl/web_documents/40_lat_min__o_jak_jeden_dzie_.pdf, data odczytu: 2016.12.05.



Liczba wyświetleń artykułu: 1230

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Kapusta czerwona z porto

Piernik sułtański

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Linia pszczół cau: KP

Czy miód miejski jest czysty?

Powałka czy beleczki – co wybrać?

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Lekka sałatka z miodowym dressingiem

Filet limonkowo-miodowy z ziołami

Pstrąg z miodem w sosie orzechowym