Portal Pszczelarski

Akademia Przyjaciół Pszczół: Pszczeli Bohaterowie

pszczelarstwo w Polsce Akademia Przyjaciół Pszczół Z Kujawskim pomagamy pszczołom akcja pszczelarska

Ciekawą inicjatywą jest konkurs "Akademia Przyjaciół Pszczół: Pszczeli Bohaterowie", organizowanego w ramach programu "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Inicjatywą są objęci uczniowie, którzy pod opieką nauczyciela rozwiązują liczne zadania.

Całe przedsięwzięcie ma interaktywny charakter. Dzieci walczą o atrakcyjne nagrody zarówno dla siebie, jak i dla szkoły. Nowoczesna platforma edukacyjna wypełniona jest interaktywnymi zadaniami i scenariuszami lekcji. Uczniowie na różnych polach mogą sprawdzać swoją wiedze związaną z pszczołami. Organizatorzy mają nadzieję, że wiedza o pszczole miodnej i nie tylko, którą mogą zdobyć uczniowie, przełoży się na ich postawę w przyszłości, związaną z ochroną tego cennego gatunku.

Do interaktywnego konkursu nauczyciele wciąż mogą zgłaszać swoich uczniów poprzez stronę www.pomagamypszczolom.pl.

Opracowano na podstawie:
Włocławek Info, Mali „miodożercy” w województwie kujawsko-pomorskim, https://www.wloclawek.info.pl/edukacja/373/mali-miodozercy-w-wojewodztwie-kujawsko-pomorskim/, data publikacji: 2016.11.26, data odczytu: 2016.11.28.
Z Kujawskim pomagamy pszczołom – strona na portalu Facebook, https://www.facebook.com/ZKujawskimPomagamyPszczolom/



Liczba wyświetleń artykułu: 2764

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka po mazursku

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Sos malinowo-miodowy

Kaczka pieczona z miodem, jabłkami i żurawiną

Pasta miodowo-miętowa