Portal Pszczelarski

Zakończenie sezonu pszczelarskiego 2016 w Mosinie-Puszczykowie

pszczelarstwo wielkopolskie Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Poznaniu sezon pszczelarski 2016 Koło Pszczelarzy Mosina-Puszczykowo

Pszczelarze, którzy są zrzeszenie w Kole Pszczelarzy Mosina-Puszczykowo, 20 listopada 2016 r. uroczyście zakończyli kolejny sezon pszczelarski. To była dobra okazja do podsumowań.

Zgodnie z informacjami podanymi na stronie internetowej Wojewódzkiego Związku Pszczelarskiego w Poznaniu, uroczystości rozpoczęły się od Mszy Świętej. Wprowadzono sztandar Koła, a przed ołtarzem złożono dary pszczelarskie, takie jak różne gatunki miodów, świece wykonane z wosku pszczelego i kwiaty, a wszystko zyskało ozdobę w postaci zielonego świerku. 

Po części kościelnej, pszczelarze wraz z rodzinami i zaproszonymi gośćmi udali się na spotkanie w restauracji. Podczas posiłku przyszedł czas na podsumowania. Nie zabrakło również dyplomów przygotowanych dla zasłużonych pszczelarzy.

Opracowana na podstawie:
Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Poznaniu, Zakończenie sezonu pszczelarskiego w Kole Pszczelarzy Mosina – Puszczykowo, http://www.pszczolywzp.pl/index.php/2-uncategorised/47-zakonczenie-sezonu-pszczelarskiego-w-kole-pszczelarzy-mosina-puszczykowo, data odczytu: 2016.11.28.



Liczba wyświetleń artykułu: 1514

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Domowa musztarda z miodem

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Pszczoły i pszczelarstwo trzech kontynentów - zaproszenie na wykład

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica