Portal Pszczelarski

Klub dyskusyjny w Białołęce poruszył temat wymierania pszczół 2016

pszczelarstwo mazowieckie Stowarzyszenie Pszczelarzy Polskich Polanka Robert Chrzanowski wymieranie pszczół

Spotkania w rodzinnym klubie dyskusyjny na warszawskiej Białołęce miały już kilka edycji. 20 listopada 2016 roku odbyło się jednak spotkanie wyjątkowe, ponieważ w całości zostało ono poświęcone pszczołom.

Impreza odbyła się w Białołęckim Ośrodku Kultury, w miejscu nazwanym 3 Pokoje z Kuchnią przy ulicy Głębockiej 84. Z założenia lokalny klub dyskusyjny ma być miejscem w którym spotykać się mają osoby starsze z młodzieżą, dziećmi, studentami, nauczycielami, piekarzami, kominiarzami i handlowcami. Zaproszone są wszystkie osoby, które są ciekawe świata i lubią obcować z przyrodą.

Spotkanie w listopadzie poświęcono pszczołom nie bez powodu. To w końcu wymieranie pszczół jest bardzo modnym tematem, którym interesuje się coraz więcej osób niekoniecznie związanych w pszczelarstwem. Odpowiedzi na wiele pytań poszukiwali uczestnicy spotkania. Dyskusja stanowiła dopiero preludium do cyklu spotkań dyskusyjno-edukacyjnych z wieloma atrakcjami, nie tylko zresztą dla dzieci. Spotkaniu towarzyszyła wystawa fotografii przygotowanych przez Roberta Chrzanowskiego, członka Stowarzyszenia Pszczelarzy Polskich Polanka.

Opracowano na podstawie:
Tu stolica, Niech żyją pszczoły! Rodzinne spotkanie na Białołęce, http://tustolica.pl/niech-zyja-pszczoly-rodzinne-spotkanie-na-bialolece_74296, data publikacji: 2016.11.17, data odczytu: 2016.11.23.
3 Pokoje z Kuchnią na portalu Facebook, https://www.facebook.com/3pokojezkuchnia, data publikacji: 2016.11.21, data odczytu: 2016.11.23.



Liczba wyświetleń artykułu: 1524

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Puszysty omlet z bananami

Miodowa owsianka

Banan w cieście

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Lekka sałatka z miodowym dressingiem