Portal Pszczelarski

Pszczelarz w kalendarzu prowincjonalnym 2016

pszczelarstwo mazowieckie pszczelarz Krzysztof Balawander Piotr Augustyniak Arkadiusz Sadowski pszczelarz w kalendarzu

W kalendarzu przygotowanym przez Starostwo Powiatowe w Płocku pojawiły się zdjęcia osób mających różne zawody i pasje. Jeden z miesięcy ozdabia fotografia pszczelarza.

Informacje na temat kalendarza przekazała Gazeta Wyborcza Płock. Zdjęcia przedstawiające ludzi i ich hobby wykonali Krzysztof Balawander oraz Piotr Augustyniak. Całość został przygotowana w celach promocyjnych, kalendarz nie jest przeznaczony do sprzedaży. Kalendarz zyskał nazwę "prowincjonalny". Zdjęcia przedstawiają osoby związane z regionem, które charakteryzują się prawdziwą pasją, zamiłowaniem do lokalnej przyrody i jej ochrony, a także działaniem na rzecz lokalnej społeczności. Taka forma ich uhonorowania ma być także reklamą lokalnie podejmowanych działań.

Pszczelarz Arkadiusz Sadowski jest "twarzą" lipca. Młody pszczelarz prowadzi własną rodzinną pasiekę. W tym momencie pod jego opieką znajduje się 150 uli. 

Opracowano na podstawie:
Gazeta Wyborcza Płock, Ten kalendarz nazywa się "prowincjonalny". A w nim pszczelarz, pilot, rolnicy, koniuszy [FOTO], http://plock.wyborcza.pl/plock/1,35710,20993564,ten-kalendarz-nazywa-sie-prowincjonalny-a-w-nim-pszczelarz.html, data publikacji: 2016.11.17, data odczytu: 2016.11.20.



Liczba wyświetleń artykułu: 1197

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Piernik sułtański

Chałka z szafranem i miodem

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Biały miód leśny z Mount Oku

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kluski leniwe w sosie maślano-miodowym

Tarta z brzoskwiniami i miodem

Koktajl 3 razy M (Melon, Mango, Miód)