Portal Pszczelarski

Alicja Gadziałowska i nagroda ministra rolnictwa i rozwoju wsi w konkursie "Teraz Polska Promocja"

Na zdjęciu: Logotyp konkursu Teraz Polska Promocja i powiat kluczborski Źródło zdjęcia: terazpolska.pl/pl/konkurs-teraz-polska-promocja

Alicja Gadziałowska Barbara Woś Teraz Polska Promocja

Jak donosi portal Nowa Trybuna Opolska, Pani Alicja Gadziałowska, absolwentka kierunku Turystyka i Rekreacja na Politechnice Opolskiej (Wydział Wychowania Fizycznego i Fizjoterapii), za swoją pracę magisterską pt. "Miód i produkty pszczele jako atrakcja turystyczna powiatu kluczborskiego" otrzymała nagrodę ministra rolnictwa i rozwoju wsi w VIII edycji konkursu "Teraz Polska Promocja".

Nagrodzona praca powstała pod opieką dr Barbary Woś, pracownika naukowego Katedry Geografii i Ekonomiki Turystyki, a także właścicielki gospodarstwa agroturystycznego.

Pani Alicja Gadziałowska od młodzieńczych lat miała styczność z pszczelarstwem. W udzielonym wywiadzie dla NGO.pl wspomina, że jeszcze w czasach szkoły podstawowej odwiedzała Muzeum im. ks. dr Jana Dzierżona. Co więcej, powiat kluczborski słynie z miodu, co przekłada się także na pokaźną liczbę pszczelarzy. Udzielone przez członków Kluczborskiego Koła Pszczelarzy odpowiedzi na pytania w ankiecie stanowiły podstawę do napisania pracy magisterskiej, a merytoryczna pomoc Pani dr Woś przyczyniła się do otrzymania nagrody ministra rolnictwa i rozwoju wsi.

W imieniu swoim i redakcji Portalu Pszczelarskiego życzę Pani Alicji dalszych sukcesów, zarówno naukowych jak i osobistych!

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2980

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Różano-orkiszowy torcik naleśnikowy z miodem

Ogórki z miodem

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu