Portal Pszczelarski

Regionalny Związek Pszczelarzy w Siedlcach uhonorowany nagrodą Niezapominajki 2016

pszczelarstwo mazowieckie Regionalny Związek Pszczelarzy w Siedlcach nagroda dla pszczelarza

Podczas Festiwalu Nauki i Sztuki, który odbył się w Siedlcach w dniach 20-23 października 2016 r., Regionalny Związek Pszczelarzy w Siedlcach został uhonorowany nagrodą Niezapominajki. Zostają nim nagrodzeni społecznicy, tworzący prośrodowiskowe akcje. 

To bardzo prestiżowe wyróżnienie, które jest przyznawane corocznie osobom i instytucjom, które szczególnie przysłużyły się ochronie środowiska i trosce o polską przyrodę. W bieżącym roku odbyła się czternasta edycja wręczenia nagrody. Prosty medal wykonany jest z mosiądzu i powstał według projektu prof. Mariana Gardzińskiego. Kapituła Medalu pracuje pod honorowym patronatem prof. dr hab. Anny Stańczykowskiej-Piotrowskiej.

Regionalny Związek Pszczelarzy w Siedlcach niejednokrotnie udowodnił, iż na sercu leżu mu dobro przyrody i troska o ratowanie pszczół, podejmując w tym zakresie liczne akcje społeczne. Nie uszło to uwadze jury i zaowocowało przyznaniem wyróżnienia, które z pewnością stanie się mobilizacją do dalszych działań. 

Opracowano na podstawie:
Regionalny Związek Pszczelarzy w Siedlcach – strona na portalu Facebook, https://www.facebook.com/rzpsiedlce/?ref=ts&fref=ts, data publikacji: 2016.10.20, data odczytu: 2016.10.31.
Festiwal Nauki i Sztuki w Siedlcach, Medal Polskiej Niezapominajki – XIV edycja, http://www.festiwal.uph.edu.pl/medal-polskiej-niezapominajki, data odczytu: 2016.10.31.



Liczba wyświetleń artykułu: 3018

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-11-05 10:25:28

Pięknie :) Gratuluję!

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie