Portal Pszczelarski

Spotkanie szkoleniowe Świętokrzyskiego Stowarzyszenia Pszczelarzy 2016 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo świętokrzyskie relacja z wydarzenia szkolenie pszczelarskie Świętokrzyskie Stowarzyszenie Pszczelarzy Czesław Jung Pasieka Berest

W dniu 23 października 2016 roku miało miejsce już kolejne, cykliczne spotkanie szkoleniowe. Świętokrzyscy pszczelarze i tym razem mieli okazję poszerzyć swoją wiedzę. 

Zgodnie z informacjami podanymi na oficjalnej stronie internetowej Świętokrzyskiego Stowarzyszenia Pszczelarzy, tematem przewodnim tego spotkania było przygotowanie pszczół do zimowli, przebieg zimowli, a także tworzenie nowych rodzin – zsypańców. Roli prelegenta tym razem podjął się Czesław Jung z Berestu. Jest to pszczelarz znany nie tylko w środowisku lokalnym, ale także w całej Polsce, który na swoim koncie ma dziesiątki publikacji i przeprowadzonych szkoleń. Spotkanie odbyło się w siedzibie Stowarzyszenia.

Opracowano na podstawie:
Świętokrzyskie Stowarzyszenie Pszczelarzy, Spotkanie szkoleniowe, http://pszczelarzekielce.pl/2016/10/23/spotkanie-szkoleniowe-2/, data publikacji: 2016.10.23, data odczytu: 2016.10.25.
Świętokrzyskie Stowarzyszenie Pszczelarzy na portalu Facebook, https://www.facebook.com/%C5%9Awi%C4%99tokrzyskie-Stowarzyszenie-Pszczelarzy-1599176627021885/?ref=ts&fref=ts
Pasieka Berest, http://www.berest.pl/.



Liczba wyświetleń artykułu: 1645

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ciasteczka lekko miodowe

Żurawina z miodem i wanilią