Dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu - przepis

Na zdjęciu dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu. Źródło zdjęcia: scrubbingupnaturally.com/wp-content/uploads/2013/02/lemon-and-honey.jpg
Zbliżają się coraz zimniejsze dni. Nic nie wskazuje, że będzie cieplej... no chyba, że przygotujemy pyszny dodatek do herbaty z cytryn, miodu i oczywiście rumu!
Przepis na dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu:
Trudność przepisu:
Przepis łatwy. Czas wykonania ok. 15 minut.
Składniki:
- 1 kg cytryn,
- 200g miodu,
- 70 ml rumu.
Przygotowanie:
Przede wszystkim cytryny należy dokładnie umyć i sparzyć wrzącą wodą. Następnie należy pokroić je na cienkie plasterki i ułożyć w uprzednio wyparzonych słoikach. Końcówki cytryn powinno się wyrzucić. Rum należy wymieszać z miodem i zalać nim poukładane w słoikach plastry cytryn. Słoiki należy porządnie zakręcić i odłożyć w zaciemnione miejsce na przynajmniej 3 dni.
Wskazówka:
Należy pamiętać, żeby nie wsiadać po herbatce z dodatkiem za kierownicę!
Smacznego!
Liczba wyświetleń artykułu: 13513
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!

Luksemburscy pszczelarze walczą z tanim miodem z zagranicy
Pszczelarze z Luksemburga boją się napływu miodu z zagranicy Edyta Glebocki

Miód nie tylko do mazurka, czyli Wielkanocna odsłona miodu, o której nie słyszałeś!
Informacja prasowa Portal Pszczelarski

Ankara stolicą fałszerzy miodu
Stolica Turcji niechlubnie słynie z fałszowania miodu na szeroką skalę. Edyta Glebocki

Parlament krajowy w Bawarii chce położyć kres fałszerzom miodu
Estonia ma laboratorium do badania miodu Edyta Glebocki

Jak miód stał się groźny dla bezpieczeństwa narodowego?
Co się wydarzyło w 2023 roku z miodem w Polsce? Portal Pszczelarski

Kto nie może jeść miodu i dlaczego?
Kto nie może spożywać miodu? Joanna Baran

Fałszowanie miodu? Mit kontra sklepowa rzeczywistość
Miód w Polsce nie jest fałszowany Portal Pszczelarski
