Portal Pszczelarski

Dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu - przepis

Na zdjęciu dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu. Źródło zdjęcia: scrubbingupnaturally.com/wp-content/uploads/2013/02/lemon-and-honey.jpg

przepis z miodem miód miodowy dodatek do herbaty napój z miodem

Zbliżają się coraz zimniejsze dni. Nic nie wskazuje, że będzie cieplej... no chyba, że przygotujemy pyszny dodatek do herbaty z cytryn, miodu i oczywiście rumu!

Przepis na dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu:

Trudność przepisu:

Przepis łatwy. Czas wykonania ok. 15 minut.

Składniki:

- 1 kg cytryn,
- 200g miodu,
- 70 ml rumu.

Przygotowanie:

Przede wszystkim cytryny należy dokładnie umyć i sparzyć wrzącą wodą. Następnie należy pokroić je na cienkie plasterki i ułożyć w uprzednio wyparzonych słoikach. Końcówki cytryn powinno się wyrzucić. Rum należy wymieszać z miodem i zalać nim poukładane w słoikach plastry cytryn. Słoiki należy porządnie zakręcić i odłożyć w zaciemnione miejsce na przynajmniej 3 dni.

Wskazówka:

Należy pamiętać, żeby nie wsiadać po herbatce z dodatkiem za kierownicę!

Smacznego!

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 12356

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kurczak w różowej marynacie

Ryż cytrynowy z miodem

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Varroa destructor - cykl życiowy i rozwojowy