Portal Pszczelarski

Dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu - przepis

Na zdjęciu dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu. Źródło zdjęcia: scrubbingupnaturally.com/wp-content/uploads/2013/02/lemon-and-honey.jpg

przepis z miodem miód miodowy dodatek do herbaty napój z miodem

Zbliżają się coraz zimniejsze dni. Nic nie wskazuje, że będzie cieplej... no chyba, że przygotujemy pyszny dodatek do herbaty z cytryn, miodu i oczywiście rumu!

Przepis na dodatek do herbaty z cytryn, miodu i rumu:

Trudność przepisu:

Przepis łatwy. Czas wykonania ok. 15 minut.

Składniki:

- 1 kg cytryn,
- 200g miodu,
- 70 ml rumu.

Przygotowanie:

Przede wszystkim cytryny należy dokładnie umyć i sparzyć wrzącą wodą. Następnie należy pokroić je na cienkie plasterki i ułożyć w uprzednio wyparzonych słoikach. Końcówki cytryn powinno się wyrzucić. Rum należy wymieszać z miodem i zalać nim poukładane w słoikach plastry cytryn. Słoiki należy porządnie zakręcić i odłożyć w zaciemnione miejsce na przynajmniej 3 dni.

Wskazówka:

Należy pamiętać, żeby nie wsiadać po herbatce z dodatkiem za kierownicę!

Smacznego!

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 13513

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

Marchewkowe naleśniki z miodem

Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie