Portal Pszczelarski

Okrągły lej do zsypywania pszczół - sprzęt pszczelarski

Źródło: materiały udostępnione przez producenta

lej do zsypywania pszczół okrągły lej sprzęt pszczelarski producent bzyki.com

Jak już pisaliśmy na łamach portalu, świętokrzyski producent sprzętu pszczelarskiego Bzyki.com posiada w swojej ofercie leje do zsypywania pszczół. Na zdjęciu powyżej prezentujemy okrągły lej do zsypywania pszczół, który idealnie pasuje do skrzynki do zsypywania pszczół oferowanej również przez firmę Bzyki.com.

Lej do zsypywania pszczół został wykonany z ocynkowanej blachy.

Lej jest przydatny podczas zsypywania pszczół do skrzynek, np. celem tworzenia pakietów pszczelich (rodzin pszczelich). Sprzęt ten jest znajduje swoje zastosowanie zwłaszcza w trakcie sezonu, kiedy to w trakcie miodobrania pszczoły należy zrzucić z plastrów.

Wymiary okrągłego leja do zsypywania pszczół:

Wysokość całkowita 42 cm
Maksymalna średnica 45 cm
Wysokość rurki 6,5 cm
Średnica rurki 7,3 cm
Średnica kołnierza 14 cm

 

Więcej zdjęć okrągłego leja do zsypywania pszczół można oglądnąć w Galerii.

Wysokość całkowita
Bzyki.com

Bzyki.com

Producent sprzętu pszczelarskiego

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 7197

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Filet limonkowo-miodowy z ziołami

Letnia sałatka z szynką, melonem i miodem

Żeberka w sosie czosnkowo-miodowym