Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

XIII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych

Źródło informacji i materiałów tekstowych i graficznych: konfraternia.org/2016/10/06/konkurs-miodow-pitnych/#more-938

wydarzenie pszczelarskie konkurs miodów pitnych listopad 2016 2016 Sztum XIII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych miód pitny Wielka Konfraternia Zacnego Jadła Napitku i Rękodzieła

12 listopada 2016 r. w Centrum Kultury w Sztumie (województwo pomorskie) odbędzie się finał trzynastej edycji Ogólnopolskiego Konkurs Miodów Pitnych.

XIII Ogólnopolski Konkurs Miodów Pitnych odbywać się będzie w dwóch kategoriach:

a) miody rynkowe (oceniane będą trójniaki);

b) miody amatorskie (oceniane będą miodu naturalne, miody korzenne, miody owocowe i miody kwiatowe).

Organizatorem tego zacnego wydarzenia jest Wielka Konfraternia Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła.

Dokumenty do pobrania:

Regulamin

Formularz zgłoszeniowy

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3084

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Zadrzechnia fioletowa (Xylocopa violacea L.) - pszczoła samotnica

Zostań bohaterem pszczół

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele