Targi Smaki Regionów w Poznaniu 2016 - relacja z wydarzenia
Od 24 do 27 września odbyły się Targi Smaki Regionów. Impreza ma miejsce na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Zgodnie z informacjami Gazety Wyborczej Poznań, na tegorocznych targach pojawiło się ponad 200 wystawców z 16 województw. To szansa na skosztowanie zarówno polskich, jak i bardziej egzotycznych przysmaków, na przykład z Korei oraz Włoch. Nie zabraknie oczywiście miodów i produktów pszczelich. Wstęp na targi był wolny.
Wiele osób do pawilonów wystawienniczych wybrało się specjalnie w celu zakupu miodu dla siebie i najbliższych. To dobre zabezpieczenie przed zbliżającą się zimą. Wystawcy miodu pochodzili zarówno z Wielkopolski, jak i z innych rejonów kraju. Wystawca Miodów Dworskich z Bieszczad tłumaczył, że to właśnie jego produkty pochodzące ze spadzi iglastej i innych pożytków leśnych, mają wyjątkowe właściwości zdrowotne. Kupujących nie brakowało.
W trakcie targów Smaki Regionów jak co roku rozdano nagrody w 20 kategoriach, przyznając złote medale producentom żywności.
Opracowano na podstawie:
Gazeta Wyborcza Poznań, Targi Smaki Regionów – raj dla smakoszy tradycyjnej polskiej kuchni, http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,20745274,targi-smaki-regionow-raj-dla-smakoszy-tradycyjnej-polskiej.html, data publikacji: 2016.09.25, data odczytu: 2016.10.03.
Gazeta Wyborcza Poznań, Jak smakuje Polska? Targi Smaki regionów za kilka dni w Poznaniu, http://poznan.wyborcza.pl/poznan/1,36037,20720202,jak-smakuje-polska-targi-smaki-regionow-za-kilka-dni-w-poznaniu.html, data publikacji:2016.09.20, data odczytu: 2016.10.03.
Liczba wyświetleń artykułu: 1559
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!












