Portal Pszczelarski

Pszczelarskie dożynki w Rembertowie 2016 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo mazowieckie Terenowe Koło Pszczelarskie w Rembertowie Wojewódzki Związek Pszczelarski w Warszawie Pszczelarskie dożynki w Rembertowie 2016 Pszczelarskie dożynki w Rembertowie

Terenowe Koło Pszczelarskie w warszawskim Rembertowie, 20 września 2016 roku zorganizowało własne dożynki. To była dobra okazja do pochwalenia się swoimi zbiorami miodu i planowania kolejnego sezonu. 

Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na stronie Wojewódzkiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie, jego prezes Ryszard Marek Kowalski wykorzystał okazję, jaką było spotkanie pszczelarzy, do zaprezentowania nowego, bezpiecznego dla zdrowia środka zwalczającego warrozę Apiguard oraz ciasta do nakarmiania zimowego firmy Diamant. 

Spotkanie przy grillu stanowiło możliwość dla jego uczestników, by podzielić się swoimi osiągnięciami oraz podsumować tegoroczny sezon. Dożynki to również bardzo dobra okazja do dyskusji na temat pojawiających się co rusz nowinek w pszczelarskim świecie. Pszczelarze z Terenowego Koła Pszczelarskiego w Rembertowie w ten sposób kontynuują tradycję. Dyskusja w przyjemnej atmosferze była świetną okazją do wymiany doświadczeń. 

Opracowano na podstawie:
Wojewódzki Związek Pszczelarski Warszawa, Pszczelarskie dożynki 2016 w TKP w Rembertowie, http://wzpwarszawa.pl/?p=353, data publikacji: 2016.09.21, data odczytu: 2016.09.26.
Strona Terenowego Koła Pszczelarskiego w Rembertowie na portalu Facebook, https://www.facebook.com/kolopszczelarzy/



Liczba wyświetleń artykułu: 1374

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 2.

BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki. Cz. 1.

Opowiemy faktów full, jak w biznesie działa ul

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

I Konferencja Europejskich Miodosytników

Łowcy Miodu: Na ratunek pszczołom - film pszczelarski

Wytrucie pszczół w gminie Chojna 2017