Portal Pszczelarski

Pszczelarskie dożynki w Rembertowie 2016 - relacja z wydarzenia

pszczelarstwo mazowieckie Terenowe Koło Pszczelarskie w Rembertowie Wojewódzki Związek Pszczelarski w Warszawie Pszczelarskie dożynki w Rembertowie 2016 Pszczelarskie dożynki w Rembertowie

Terenowe Koło Pszczelarskie w warszawskim Rembertowie, 20 września 2016 roku zorganizowało własne dożynki. To była dobra okazja do pochwalenia się swoimi zbiorami miodu i planowania kolejnego sezonu. 

Zgodnie z informacjami zamieszczonymi na stronie Wojewódzkiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie, jego prezes Ryszard Marek Kowalski wykorzystał okazję, jaką było spotkanie pszczelarzy, do zaprezentowania nowego, bezpiecznego dla zdrowia środka zwalczającego warrozę Apiguard oraz ciasta do nakarmiania zimowego firmy Diamant. 

Spotkanie przy grillu stanowiło możliwość dla jego uczestników, by podzielić się swoimi osiągnięciami oraz podsumować tegoroczny sezon. Dożynki to również bardzo dobra okazja do dyskusji na temat pojawiających się co rusz nowinek w pszczelarskim świecie. Pszczelarze z Terenowego Koła Pszczelarskiego w Rembertowie w ten sposób kontynuują tradycję. Dyskusja w przyjemnej atmosferze była świetną okazją do wymiany doświadczeń. 

Opracowano na podstawie:
Wojewódzki Związek Pszczelarski Warszawa, Pszczelarskie dożynki 2016 w TKP w Rembertowie, http://wzpwarszawa.pl/?p=353, data publikacji: 2016.09.21, data odczytu: 2016.09.26.
Strona Terenowego Koła Pszczelarskiego w Rembertowie na portalu Facebook, https://www.facebook.com/kolopszczelarzy/



Liczba wyświetleń artykułu: 1492

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

Pyłek pszczeli - pozyskiwanie i szkodniki

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Piernik sułtański

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Bastani – perskie lody szafranowe

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.