Portal Pszczelarski

Najsmaczniejszy miód XVII Biesiady Miodowej w Kurowie

pszczelarstwo podlaskie XVII Biesiada Miodowa w Kurowie Pasieka Łapiński Robert Łapiński miód spadziowy miód ze spadzi iglastej

Jedną z atrakcji XVII Biesiady Miodowej w Kurowie (jednego z największych i najlepiej zorganizowanych wydarzeń pszczelarskich na Podlasiu) był konkurs na najsmaczniejszy miód.

W tegorocznym (2016 r.) konkursie udział brało wielu pszczelarzy, ale tylko jeden mógł uzyskać dyplom za zajęcie I miejsca w konkursie na "Najsmaczniejszy miód w ocenie jury XVII Biesiady Miodowej".

Tegorocznym triumfatorem został pan Robert Łapiński, właściciel pasieki Łapiński, za miód ze spadzi iglastej.

Zobacz również:

XVII Biesiada Miodowa w Kurowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2792

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-09-26 18:10:43

Gratulacje! Ciekaw jestem jak smakuje zwycięski miód :)



  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Gniazdka z ciasta kataifi z miodem

Szybki piernik z miodem na święta

Nugat z orzechami, żurawiną i miodem

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasteczka lekko miodowe

Pierniczki świąteczne z miodem

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje