Portal Pszczelarski

Najsmaczniejszy miód XVII Biesiady Miodowej w Kurowie

pszczelarstwo podlaskie XVII Biesiada Miodowa w Kurowie Pasieka Łapiński Robert Łapiński miód spadziowy miód ze spadzi iglastej

Jedną z atrakcji XVII Biesiady Miodowej w Kurowie (jednego z największych i najlepiej zorganizowanych wydarzeń pszczelarskich na Podlasiu) był konkurs na najsmaczniejszy miód.

W tegorocznym (2016 r.) konkursie udział brało wielu pszczelarzy, ale tylko jeden mógł uzyskać dyplom za zajęcie I miejsca w konkursie na "Najsmaczniejszy miód w ocenie jury XVII Biesiady Miodowej".

Tegorocznym triumfatorem został pan Robert Łapiński, właściciel pasieki Łapiński, za miód ze spadzi iglastej.

Zobacz również:

XVII Biesiada Miodowa w Kurowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3191

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-09-26 18:10:43

Gratulacje! Ciekaw jestem jak smakuje zwycięski miód :)

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Zostań bohaterem pszczół

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim