Portal Pszczelarski

Pasieka Edukacyjna na 24. Międzynarodowej Wystawie Zieleń to Życie

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie wrzesień 2016 2016 Warszawa 24 Międzynarodowa Wystawa Zieleń to Życie Międzynarodowa Wystawa Zieleń to Życie Pasieka Edukacyjna Stowarzyszenie Przyjaciół S.O.S.

Pasieka Edukacyjna to inicjatywa podjęta przez Stowarzyszenie Przyjaciół S.O.S., która od swojego początku, tj. od 2013 roku, prężnie działa na rzecz szeroko pojętej edukacji pszczelarskiej.

W ramach podejmowanych działań prowadzą m.in. prezentacje dla dzieci z przedszkoli i szkół oraz wspierają merytorycznie osoby zainteresowane założeniem własnej pasieki. Prowadzą regularne i bezpłatne spotkania w każdy roboczy czwartek o godzinie 18:00 w Witrażowni (teren M.O.S.), podczas których dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi.

Członkowie stowarzyszenia są m.in. autorami zwycięskiego projektu w budżecie partycypacyjnym Warszawy, realizowanym w 2016 r. w dzielnicy Wilanów. W ramach projektu Pasieka Edukacyjna, Stowarzyszenie Przyjaciół S.O.S. posiada na terenie Warszawy trzy pasieki przeznaczone do edukacyjnych zajęć terenowych.  

Osoby zainteresowane działalnością Pasieki Edukacyjnej oraz chętne nawiązać z jej członkami bliższą współpracę mogą spotkać się z jej przedstawicielami podczas 24. Międzynarodowej Wystawy Zieleń to Życie, która odbędzie się w dniach 1-3 września 2016 r. (w godz. 9:00-17:00) w warszawskiej hali EXPO. Oznaczenie stoiska Stowarzyszenia Przyjaciół S.O.S. to: Teren/S

Zieleń to Życie to międzynarodowa wystawa odbywająca się nieprzerwanie od blisko ćwierć wieku. Jest miejscem promocji i kontaktów dla producentów roślin i środków produkcji ogrodniczej, techniki, dekoracji i wyposażenia. Formuła targów zakłada dwa z trzech dni na nawiązywanie kontaktów przez profesjonalistów i jeden dzień, tzw. dzień otwarty, dla konsumentów.

Serdecznie zapraszamy!

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2565

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-08-28 09:18:37

Wszystko fajnie, ale w tygodniu ludzie pracują i ciężko jest się wyrwać i zdążyć do 17 odwiedzić targi... Największe wzięcie mają chyba targi, które odbywają się w weekend lub zahaczają o weekend).



  Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Wigilijne łazanki na bogato

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

I Konferencja Pszczelarskiego Klubu Dyskusyjnego Pszczółka między Łodzią a Warszawą - przebieg spotkania

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami