Portal Pszczelarski

Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń 2016

Źródło informacji i plakatów: lyson.com.pl/content/68-dni-otwarte-2016

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie Łysoń październik 2016 2016 Klecza Dolna Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń 2015 Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń Paweł Chorbiński Artur Arszułowicz Marcin Raczyński Marek Podlewski Jacek Wojciechowski Michał Piątek

Firma Łysoń serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych na kolejną edycję Dni Otwartych Drzwi w firmy Łysoń. Tegoroczne targi pszczelarskie odbędą się pod tytułem "Po Krakowsku". Wydarzenie odbędzie się w pierwszy weekend października 2016 r. w Kleczy Dolnej 148 (województwo małoposlkie, powiat wadowicki, gmina Wadowice).

Organizator wydarzenia w ramach uroczystości przewidział szereg atrakcji, wśród których wskazać należy m.in.: występy artystyczne, zwiedzanie siedziby firmy Łysoń, możliwość dokonania zakupów po promocyjnych cenach w firmowym sklepie, wykłady dla pszczelarzy, paradę zabytkowych samochodów, wystawę zdjęć Milana Motyki, sprzedaż roślin miododajnych i zwiedzanie stoisk wystawienniczych. 

Program wydarzenia pn.: Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń 2016:

1.10.2016 r. (sobota)

9:00 - Oficjalne rozpoczęcie wydarzenia

10:00 - dr hab. Paweł Chorbiński - "Zarządzanie warrozą w pasiece"

12:00 - lek. wet. Artur Arszułowicz i Marcin Raczyński - "Prawidłowe przeprowadzanie zabiegów leczniczo-profilaktycznych w pasiece przy pomocy specjalistycznych produków dla pszczół"

14:00 - Marek Podlewski i Jacek Wojciechowski - "Gospodarka pasieczna - fakty i mity"

17:00 - Zakończenie pierwszego dnia wydarzenia

 

2.10.2016 r. (niedziela)

9:00 - Oficjalne rozpoczęcie drugiego dnia targów

10:00 - Msza święta

12:00 - dr hab. Paweł Chorbiński - "Ograniczanie inwazji szkodników w pasiece"

14:00 - Michał Piątek - "Innowacyjne rozwiązania pasieczne"

17:00 - Zakończenie Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń

Oficjalny plakat wydarzenia: 

 

Zobacz również:

Dni Otwartych Drzwi w firmie Łysoń 2015

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4045

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-08-26 16:50:09

Z Krakowa niedaleko, w tym roku będę na pewno!

mati 2016-08-27 10:43:03

lyson zawsze z rozmachem robi te imprezy ale ceny to ma bardzo durze jak na to co sprzedaje



  Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Piernik sułtański

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Skład miodu

Właściwości i zastosowanie miodu

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Dyniowe drożdżowe z awokado

Krem bananowo-owsiany z miodem

Serniczki z malinami i miodem