Portal Pszczelarski

VI Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu

wydarzenie pszczelarskie sierpień 2016 2016 Choroń VI Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu

Urząd Gminy Poraj serdecznie zaprasza wszystkich miłośników miodu i chorońskich prażuchów na szóstą edycję wydarzenia pn. "Chorońskie Prażuchy i Święto Miodu". Niniejsze wydarzenie odbędzie się w sobotę 20 sierpnia 2016 r. w miejscowości Choroń (województwo śląskie, powiat myszkowski, gmina Poraj), w zabytkowej Alei Lipowej.

Uczestnicy wydarzenia będą mogli skorzystać z bogatej oferty kulinarnej, której bohaterem będzie jak w poprzednich edycjach wydarzenia- ziemniak w różnych postaciach i smakach. Dodatkowo będą mogli nabyć wyborny miód od lokalnych pszczelarzy, a wszystko to obok bogatego programu artystycznego.

Miejsce wydarzenia:

Aleja Lipowa (ulica Partyzantów) 
42-360 Choroń

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2224

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Wigilijne łazanki na bogato

Bigos staropolski na winie z miodem