Portal Pszczelarski

Zebranie członków Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych w Hajnówce

Powyżej logo Stowarzyszenie Pszczelarzy Zawodowych. Projekt własny. Źródło logo: pszczelarzezawodowi.pl

wydarzenie pszczelarskie listopad 2013 2013 Hajnówka Stowarzyszenie Pszczelarzy Zawodowych Politechnika Białostocka w Hajnówce

SPZ (Stowarzyszenie Pszczelarzy Zawodowych) organizuje dla swoich członków bardzo atrakcyjne zebranie, którego celem będzie omówienie spraw bieżących stowarzyszenia, uczestnictwo w seminarium pt.: "Pszczoła w środowisku naturalnym" oraz szereg wycieczek.

Zebranie odbędzie się 22. listopada i potrwa aż do 24. listopada 2013 r. w Zamiejscowym Wydziale Leśnym Politechniki Białostockiej w Hajnówce.

Koszt uczestnictwa w zebraniu wynosi 400 zł od osoby i obejmuje zakwaterowanie (od 21. listopada), wyżywienie oraz wymienione w programie atrakcje. Należność z tytułu uczestnictwa w zebraniu każdy członek SPZ musi uiścić najpóźniej do 16. listopada br. na rachunek bankowy stowarzyszenia. Przelew powinien w tytule zawierać nazwisko uczestnika oraz dopisek: "zebranie SPZ". Dodatkowo uczestnictwo w zebraniu należy potwierdzić mailowo lub telefonicznie u Wiceprezesa stowarzyszenia.

W seminarium przewidywany jest udział gości z Rosji i Białorusi.

Program zebrania członków Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych - Hajnówka, 22-24 listopad 2013 r.:

21 listopada 2013 r. (czwartek) – Przyjazd i zakwaterowanie

18:00 - 19:00 - Kolacja

22 listopada 2013 r. (piątek)

8:00 - 9:00 - Śniadanie
9:00 - 10:00 - Zwiedzanie Muzeum Przyrodniczo Leśnego w Białowieskim Parku Narodowym
10:15 - Wyjazd do Zamiejscowego Wydziału Leśnego Politechniki Białostockiej w Hajnówce
11:00 - 11:15 - Powitanie (dziekan ZWL - S. Bakier, wiceprezes SPZ - P. Mrówka)
11:15 - 13:00 - Seminarium „Pszczoła w środowisku naturalnym” – referaty tematyczne część 1
13:00 - 14:00 - Przerwa obiadowa
14:00 - 16:00 - Seminarium „Pszczoła w środowisku naturalnym” – referaty tematyczne część 2
16:30 - 17:30 - Koncert chóru cerkiewnego w Soborze Świętej Trójcy w Hajnówce
17:30 - Wyjazd do Białowieży
19:00 - Uroczysta kolacja w Restauracji Parkowej w Białowieży

23 listopada 2013 r. (sobota)

7:00 - 8:00 - Śniadanie
8:00 - 10:00 - Wyjazd do Leśnej Pasieki Marii i Eugeniusza Sapiołko do Narewki
10:00 - Dojazd do Zamiejscowego Wydziału Leśnego Politechniki Białostockiej w Hajnówce
10:30 - 13:00 - Seminarium „Pszczoła w środowisku naturalnym” - cd. referatów tematycznych
13:00 - 14:00 - Obiad
14:00 - 16:00 - Sprawy organizacyjnych SPZ, w tym spraw związanych z dotacjami
16:00 - Powrót do Białowieży
17:00 - Wyjazd do Ośrodka Edukacji Leśnej "Jagiellońskie"
17:30 - 23:00 - Kolacja przy ognisku

24 listopada 2013 (niedziela)

8:00 - 9:00 - Śniadanie
9:00 - 11:00 - Zwiedzanie Rezerwatu Pokazowego Żubrów w Białowieży
11:00 - 12:00 - Forum dyskusyjne oraz sprawy organizacyjne
12:00 - Zakończenie zjazdu połączone z obiadem

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2255

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Pierniczki świąteczne z miodem

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL