Portal Pszczelarski

Zebranie członków Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych w Hajnówce

Powyżej logo Stowarzyszenie Pszczelarzy Zawodowych. Projekt własny. Źródło logo: pszczelarzezawodowi.pl

wydarzenie pszczelarskie listopad 2013 2013 Hajnówka Stowarzyszenie Pszczelarzy Zawodowych Politechnika Białostocka w Hajnówce

SPZ (Stowarzyszenie Pszczelarzy Zawodowych) organizuje dla swoich członków bardzo atrakcyjne zebranie, którego celem będzie omówienie spraw bieżących stowarzyszenia, uczestnictwo w seminarium pt.: "Pszczoła w środowisku naturalnym" oraz szereg wycieczek.

Zebranie odbędzie się 22. listopada i potrwa aż do 24. listopada 2013 r. w Zamiejscowym Wydziale Leśnym Politechniki Białostockiej w Hajnówce.

Koszt uczestnictwa w zebraniu wynosi 400 zł od osoby i obejmuje zakwaterowanie (od 21. listopada), wyżywienie oraz wymienione w programie atrakcje. Należność z tytułu uczestnictwa w zebraniu każdy członek SPZ musi uiścić najpóźniej do 16. listopada br. na rachunek bankowy stowarzyszenia. Przelew powinien w tytule zawierać nazwisko uczestnika oraz dopisek: "zebranie SPZ". Dodatkowo uczestnictwo w zebraniu należy potwierdzić mailowo lub telefonicznie u Wiceprezesa stowarzyszenia.

W seminarium przewidywany jest udział gości z Rosji i Białorusi.

Program zebrania członków Stowarzyszenia Pszczelarzy Zawodowych - Hajnówka, 22-24 listopad 2013 r.:

21 listopada 2013 r. (czwartek) – Przyjazd i zakwaterowanie

18:00 - 19:00 - Kolacja

22 listopada 2013 r. (piątek)

8:00 - 9:00 - Śniadanie
9:00 - 10:00 - Zwiedzanie Muzeum Przyrodniczo Leśnego w Białowieskim Parku Narodowym
10:15 - Wyjazd do Zamiejscowego Wydziału Leśnego Politechniki Białostockiej w Hajnówce
11:00 - 11:15 - Powitanie (dziekan ZWL - S. Bakier, wiceprezes SPZ - P. Mrówka)
11:15 - 13:00 - Seminarium „Pszczoła w środowisku naturalnym” – referaty tematyczne część 1
13:00 - 14:00 - Przerwa obiadowa
14:00 - 16:00 - Seminarium „Pszczoła w środowisku naturalnym” – referaty tematyczne część 2
16:30 - 17:30 - Koncert chóru cerkiewnego w Soborze Świętej Trójcy w Hajnówce
17:30 - Wyjazd do Białowieży
19:00 - Uroczysta kolacja w Restauracji Parkowej w Białowieży

23 listopada 2013 r. (sobota)

7:00 - 8:00 - Śniadanie
8:00 - 10:00 - Wyjazd do Leśnej Pasieki Marii i Eugeniusza Sapiołko do Narewki
10:00 - Dojazd do Zamiejscowego Wydziału Leśnego Politechniki Białostockiej w Hajnówce
10:30 - 13:00 - Seminarium „Pszczoła w środowisku naturalnym” - cd. referatów tematycznych
13:00 - 14:00 - Obiad
14:00 - 16:00 - Sprawy organizacyjnych SPZ, w tym spraw związanych z dotacjami
16:00 - Powrót do Białowieży
17:00 - Wyjazd do Ośrodka Edukacji Leśnej "Jagiellońskie"
17:30 - 23:00 - Kolacja przy ognisku

24 listopada 2013 (niedziela)

8:00 - 9:00 - Śniadanie
9:00 - 11:00 - Zwiedzanie Rezerwatu Pokazowego Żubrów w Białowieży
11:00 - 12:00 - Forum dyskusyjne oraz sprawy organizacyjne
12:00 - Zakończenie zjazdu połączone z obiadem

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2993

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

II Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bananowe chipsy z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.