Portal Pszczelarski

Pszczeli Konkurs w Ogrodzie Botanicznym UMCS 2016

wydarzenie pszczelarskie konkurs pszczelarski lipiec 2016 2016 Lublin Pszczeli Konkurs w Ogrodzie Botanicznym UMCS Pszczeli Konkurs w Ogrodzie Botanicznym UMCS 2016 Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie hotel dla pszczół

Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie serdecznie zaprasza przedszkolaków i dzieci ze szkół podstawowych wraz z rodzicami do wzięcia udziału w konkursie pszczelarskim pn. "Ogrodowa oaza dla pracusia - własnoręcznie wykonany domek dla dzikich owadów zapylających".

Aby wziąć udział w konkursie należy wykonać własnoręcznie, dowolną techniką domek dla dzikich owadów zapylających i dostarczyć (osobiście lub przez opiekuna) wraz z kartą zgłoszenia uczestnictwa (Załącznik nr 1 do Regulaminu) i dopiskiem "Pszczeli Konkurs w Ogrodzie Botanicznym UMCS 2016" najpóźniej do 30.06.2016 r. do siedziby (ul. Sławinkowska 3, 20-810 Lublin) lub do kasy Ogrodu Botanicznego UMCS w godzinach jej pracy (od poniedziałku do piątku od 7:00 do 15:00).

Komisja konkursowa wybierze najlepsze prace, wskazując I, II i III miejsce. Uroczyste wręczenie nagród nastąpi 3.07.2016 r. podczas Święta Pszczół w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, zaś konstrukcja, która wygra, zostanie umieszczona na honorowym miejscu w Ogrodzie Botanicznym UMCS.

Ważne dokumenty:

Regulamin - Pszczeli Konkurs w Ogrodzie Botanicznym UMCS 2016

Zobacz również:

Święto Pszczół w Ogrodzie Botanicznym UMCS 2016

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2359

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2016-06-17 08:14:45

Szkoda, że tak daleko od Krakowa...



  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Żurawina z miodem i wanilią

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie