Portal Pszczelarski

Tydzień Edukacji nt. Anafilaksji - III edycja

Źródło informacji: alergie.mp.pl

Tydzień Edukacji nt. Anafilaksji Tydzień Edukacji nt. Anafilaksji - III edycja anafilaksja

Od 25 kwietnia 2016 r. przez siedem kolejnych dni trwać trzecia edycja Tygodnia Edukacji nt. Anafilaksji. W ramach wydarzenia, nad którym patronat objęło Polskie Towarzystwo Alergologiczne, będzie można bezpłatnie skorzystać z konsultacji z alergologami.

Dyżury alergologiczne zaplanowane są w przychodniach 80 polskich miast. W ramach konsultacji będzie można dowiedzieć się o sposobach radzenia sobie z alergią, w tym przede wszystkim o sposobach rozpoznawania i unikania czynników wywołujących anafilaksję oraz prawidłowym udzielaniu pomocy osobie przechodzącej reakcję anafilaktyczną.

Skąd ten pomysł? Przede wszystkim z konieczności podkreślania istoty anafilaksji (reakcji nadwrażliwości na różne alergeny, w tym także jad owadów błonkoskrzydłych).

Pacjenci będą zapisywani na konsultacje według kolejności zapisów do wybranej przychodni. Aby zarejestrować się na konsultacje należy odwiedzić stronę: http://www.odetchnijspokojnie.pl/znajdz-gabinet/

 

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1314

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Obowiązki pszczelarza na koniec roku podatkowego

Praca na etat a pasieka do 80 pni

Opodatkowanie pasieki do 80 rodzin pszczelich

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Bigos staropolski na winie z miodem

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych