Portal Pszczelarski

Obsiewanie pszczoły w Parku Szczęśliwickim

Źródło zdjęcia i informacji: facebook.com/events/255135548156317/

wydarzenie pszczelarskie akcja pszczelarska kwiecień 2016 2016 Warszawa Greenpeace Park Szczęśliwicki Górka Szczęśliwicka pszczoła w Parku Szczęśliwickim Jarek Koziara

Jesienią 2015 r. Fundacja Greenpeace stworzyła na zboczu Górki Szczęśliwickiem Parku Szczęśliwickiego w Warszawie rysunek pszczoły zaprojektowany przez pana Jarka Koziarę.

Dnia 9 kwietnia 2016 r. (sobota) o godzinie 10:00 nastąpi oficjalnie obsianie pszczoły nasionami łąki kwietnej.

Każdy kto chce wziąć udział w tym niecodziennym przedsięwzięciu proszony jest o przybycie w wyznaczonym terminie. Szczególnie mile widziane będą osoby, które włączając się do pomocy wezmą ze soba własne grabki.

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1958

Komentarze z forum pszczelarskiego

Sylwek 2016-06-19 08:38:30

O podobnej akcji słyszałem we Wrocławiu. Stowarzyszenie Natura i Człowiek wykonało rabatę w kształcie trzmiela w jednym z wrocławskich parków.

banan 2016-06-20 21:19:59

wszystko idzie w dobrym kierunku. coraz wiecej osob interesuje sie pszczelarstwem i coraz wiecej osob zaczyna dbac o pszczoly. tak nalezy trzymac.



  Współpracują z portalem:

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Słodka sałatka z kurczakiem

Ciasto orzechowe z miodem

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Żeberka w sosie czosnkowo-miodowym

Wieprzowe polędwiczki miodowo-musztardowe

Grillowana karkówka miodowa

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych