Portal Pszczelarski

Otwarcie Sezonu Pszczelarskiego w firmie Łysoń - Poznań 2016

Baner promujący wydarzenie pt. Otwarcie sezonu pszczelarskiego w firmie Łysoń 2016. Źródło obrazka: lyson.com.pl/3605-thickbox_default/otwarcie-sezonu-pszczelarskiego-radzymin.jpg Źródło informacji: facebook.com/pplyson

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie luty 2016 2016 Poznań Otwarcie Sezonu Pszczelarskiego w firmie Łysoń Tomasz Łysoń Sławomir Trzybiński Andrzej Jędruszuk

Przedsiębiorstwo Łysoń Tomasz zaprasza w dniach 27-28 lutego 2016 r. na Otwarcie Sezonu Pszczelarskiego, które odbędzie się w Hurtowni Pszczelarskiej w Poznaniu (ul. Jasielska 8c, 60-476 Poznań). Wydarzeniu towarzyszyć będzie cykl wykładów, które tradycyjnie już odbędą się w Szkole Podstawowej nr 62 (ul. Druskinniecka 32, 60-476 Poznań).

Program wydarzenia pn. Otwarcie Sezonu Pszczelarskiego w firmie Łysoń - Poznań 2016:

27.02.2016 r. (sobota)

9:00 - 17:00 - Czas trwania targów

10:00 - 12:00 - Sławomir Trzybiński: "Kierowanie wiosennym rozwojem rodzin pszczelich"

12:00 - 14:00 - dr n. wet. Andrzej Jędruszuk: "Aktualne problemy i zagrożenia dla zdrowotności pasiek oraz zwalczanie i profilaktyka chorób pszczół (zgnilec amerykański, warroza, grzybice, nosemoza) cz. 1"

 

28.02.2016 r. (niedziela)

9:00 - 16:00 - Czas trwania targów pszczelarskich

10:00 - 12:00 - Sławomir Trzybiński: "Wykorzystanie nowoczesnego sprzętu w prowadzeniu pasieki"

12:00 - 14:00 - dr n. wet. Andrzej Jędruszuk: "Aktualne problemy i zagrożenia dla zdrowotności pasiek oraz zwalczanie i profilaktyka chorób pszczół (zgnilec amerykański, warroza, grzybice, nosemoza) cz. 2"

 

Jak zapewnia organizator wydarzenia, podczas imprezy będzie można skorzystać z licznych promocji oraz zapoznać się z nowościami asortmentowymi firmy Łysoń.

Szczegółowe informacje na temat wydarzenia udzielane są pod numerem telefonu: 61 842 58 22.

Zobacz również:

Otwarcie sezonu pszczelarskiego w Radzyminie 2016

Otwarcie sezonu pszczelarskiego w firmie Łysoń 2015

Miodowy Weekend w firmie Łysoń - październik 2013

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3775

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Chleb z szafranem i miodem

Kapusta czerwona z porto

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Skład miodu

Kontrola jakości miodu

Właściwości i zastosowanie miodu